Proteina në normën e urinar dhe treguesve 1


Shkalla e proteinave në urinë është: 10-100 mg / thatë

Jeta në tokë - është ekzistenca e organizmave të proteinave. Në shkencë, ne e dimë shumë lloje të proteinave dhe secila ka kuptimin e vet dhe veçori. Në jetën e proteinave të njeriut të kryer këtë funksion të rëndësishëm, sidomos

  • globulinat e gjakut  (proceset hematopoiesis)
  • lipoprotein (transporti i yndyrave)

Proteinat në trup shkakton karakteristikat e gjakut Albumin e gjakut,

Prania e proteinave në urinë është quajtur proteinuria. Në të rriturit, paraqitja e proteinave në urinë shpesh duket si "zbulimi aksidental" në anketën për çdo subjekt.

Nëse prania e proteinave në serum është normale, paraqitja e proteinave në urinë është një arsye për të i kushtoj vëmendje kryesisht në veshka. Proteina në urinë mund të ndodhë dhe në sëmundjet e traktit urinar, glomerulonefriti, nephrosis, nephrosclerosis, stenozë, amiloidosis veshkave dhe të tjerët. Mund të lejohet një rritje të lehtë në proteina në urinë gjatë shtatzënisë.

Shfaqja e proteinave në urinë - një nga simptomat kryesore të veshkave dhe traktit urinar.