Bazofilet bazofylyya rritur normën e bazofileve në gjak


Bazofilet (bazofilet) në gjak - Ky grup shumë i vogël i bardhë qelizat granulocitet gjakut. Bazofilet bëjnë 0--1% të të gjitha qelizave të bardha të gjakut në gjak. Granulocyte Lindur bazofilet pjesë e palcës kockore. Bazofilet rinj hyjnë në gjak dhe të qarkullojnë në gjak njerëzor dhe pastaj bien në indet ku ka rreth një javë. Qeliza përmban shumë bazofilet histamine, prostaglandins, leukotrienes dhe serotonin. Bazofilet ushtrisë në gjak së bashku me leukocite të tjera në përgjigje të inflamacionit në trup. Në vendin ku ka inflamacion bazafil identifikon histamine substancë, heparina, serotonin. Këto substanca të përcaktojë funksionin e bazofileve në rrjedhën inflamatore.

Më akute manifestohen bazofilet gjatë një reaksion alergjik ndaj pranisë së alergjen në trup. Liruar shumë të burgosur fishekëve të substancave në bazofylah, trupi lufton faktorët negative, duke rezultuar një rritje prej bazofileve në indet dhe bazofileve në uljen e gjakut. Rritja bazofilet në rezultatet e indeve në reagimet përkatëse biologjike, veçanërisht skuqje, ënjtje të indeve, pacientët ankohen për kruarje.  

Bazofilet kokërr pikturuar dhe alkaline, ose themelore, ngjyra. Livadhe quajtur ndryshe bazat. Një fondacion në latyni- "bazë" dhe për këtë arsye kafaz dhe e quajti bazofyl.

Bazofilet normale 0,5-1% në të rriturit, fëmijët në lindjen e 0,75-0,5 muaji. Bazofilet Norma-s në gjak - 0.6 fëmijë nën një vit, 0.7 deri në 12 vjet.

Bazofilet bazofilet Shkalla në të rriturit fëmijë në lindje 1 muaj fëmijë 1 vit 2 vjet
Nga. Numri% 0,5-1 0.75 0.5 0.6 0.7

Pse u rrit bazofilet?


Bazofilet nivele të larta mund të jetë për shkak të fazës përfundimtare të rehabilitimit të inflamacionit akut. Niveli i bazofileve mund të rriten, edhe për shkak të një pacienti të sëmundjeve kronike. Shpesh përgjigja e bazofileve në povyshaetsya gjakut të mungesës së hekurit në trup. Niveli i bazofileve në gjak në tumore të larta të mushkërive, politsitemija dhe pas splenectomy. Bazofilet histamine zgjeron kapilarët në inflamacion dhe Heparin pengon koagulimit të gjakut; sepse qarkullimi i gjakut është përmirësuar në këtë fushë, e cila ndihmon në lehtësimin dhe shëruar. Kjo është në sajë të bazofileve tij simptome histamine shkaktojnë që ndodhin kur urtikarie, astma, etj sëmundjet alergjike.

Basophilia - nga kuptimi greke themeli dhe baza-philia-dashuri. Kjo cilësi, të cilat kanë trupin celular, duke përfshirë qelizat individuale dhe aftësinë substancë ndërqelizore për të perceptojnë një përzierje të ngjyrave të bojës themelore dhe acid, ngjyra e saj thelbësore zone zgjedhore.

Bazofilet mësipërme normale (0,2109 / L). Këto janë sëmundje të cilat mund të ndodhin në bazofylyya:

  • Sëmundja Hodgkin

  • myelofybroz kronike, erythremia, leucemia mieloide,

  • Tiroide hypofunction

  • Reaksionet alergjike ndaj ushqimit dhe medikamenteve,

  • injeksion i proteinave të huaj

  • kolit ulcerative përhershme

  • Përdorimi i estrogjenit

  • anemi me origjinë të panjohur

  • Anemia hemolitike

Normalizimin bazofilet nivelit mund të shkaktohet vetëm duke hequr shkakun e rritjes. Jo Nivele të larta gjithmonë e bazofileve mund të jetë për shkak të sëmundjes apo ndonjë sëmundje të tjera serioze. Ndonjëherë bazofilet rritur edhe në njerëz të shëndetshëm. Arsyeja kryesore - dietë e varfër dhe si pasojë uljen e hekur trupit, mangësi hekuri. Mirë për të ngrënë në raste të tilla, mish derri, mish qengji, mish lope, mëlçisë, vaj peshku, prodhimet e detit, dhe perime hekur të pasur dhe frutave.

Mjeku mund të ju përshkruajnë raste të tilla medikamente që përmbajnë hekur në përbërjen e tij. Normalizuar nivelet e bazofileve në gjak me kalimin e kohës e ndihmon vitamina B12 është një vitaminë esenciale në proceset e gjakut dhe trurit. Vitamina B12 administrohet me injeksion. Hani ushqime të pasura me B12, vezë, mish, qumësht.

Në ngritjen bazofilet mund të jenë të përfshirë në disa lloje të drogës, të tilla si të tilla si antithyroid dhe estrogjenit ato përmbajnë të ngjashme. Stop duke marrë këtë ilaç dhe të konsultoheni me mjekun tuaj. Gjatë ciklit menstrual, veçanërisht në fillim, gratë mund të jetë një devijim të vogël nga niveli normal të bazofileve në gjak, si dhe gjatë shtatzanisë.

Eozinofilet rritur shkaqet e gjakut