Antitrupat ndaj viruseve të hepatitit


Kundërtrupat IgM


Antitrupat kundër hepatitit A; gjenden në gjak në hepatitit akut A.

Antitrupat IgG

Një tjetër lloj i antitrupave Virusi Hepatiti A; Ajo shfaqet në gjak si shërim nga hepatiti, por mbeten në trup për jetën, duke siguruar imunitet të antitrupave të hepatitit A. Hepatiti B në gjak tregon se në të kaluarën njerëzit vuajtën sëmundjen.

Hepatitit B bërthamore antitrupave

Gjetur në gjakun e njeriut, të infektuar kohët e fundit Virusi i hepatitit B, si dhe rëndim të hepatitit kronik B janë infektuar edhe me HIV në gjakun e hepatitit B.

Antitrupave Hepatiti B sipërfaqe (NVsAb) - antitrupa në siëprfaqe të antigjenit Hepatiti B virus

Herë pas here gjenden në gjakun e njerëzve të shëruar plotësisht e antitrupave të hepatitit B. Hepatiti B në gjak tregon imunitet ndaj sëmundjes. Kështu, në qoftë se nuk ka antigjen sipërfaqe gjaku i hepatitit, kështu që nuk kishte imunitet për shkak të sëmundjes, si rezultat i vaksinimit.

"E" antitrupat Hepatiti B

"E" antitrupat Hepatiti B shfaqet në gjak, si virusit të hepatitit B për të shumëfishohen pushon (p.sh. shkalla e shërimit), ndërsa u zhdukur "E" antigjenin e hepatitit B.
Antitrupat ndaj hepatitit virusit të pranishëm në gjakun e shumicës së njerëzve C infektuar ato.

Metodat për zbulimin e antitrupave ndaj B virusin e hepatitit

Për të zbuluar këto antitrupa zhvillohen dy metoda themelore.

1. Testi i imunosorbent lidhur me enzime (ELISA).
2. Testi i njollat ​​recombinant imune (RIBA). Kjo është më e shtrenjtë se ELISA, për shkak se ajo është përdorur më rrallë.

Polimeraza reaksion zinxhir (PCR) -Grupet Analizuese Komunale, e cila mund të zbulojë sasi të vogla të ADN virale dhe në këtë mënyrë të diagnostikuar në fazat e hershme të shumë sëmundjeve virale.

Analiza PCR është teknikisht e vështirë; e mundur vetëm në laboratore të posaçme. Analiza është përdorur për të zbuluar virusin Hepatiti C gjaku apo mëlçisë indeve, virusi herpes simplex.