Antigjene dhe antitrupat - diagnozën e tumoreve malinje


Antigjenet në sipërfaqen e qelizave të gjitha orhanizmiv- është në organizmat njëqelizor, çdo qelizë dhe jo të tillë një organizëm të thjeshtë si njeriu. Antigjen-substance privavilo natyra proteina, të cilat sistemi imunitar reagon si një armik; indefitsiruet se ajo është një substancë e huaj ndarjes antitrupat për ta shkatërruar atë.

Natyrisht, sistemi imunitar normal në qelizat normale të trupit nuk e konsiderojnë armiqtë e tyre. Megjithatë, kur çdo qelizë të bëhet i keq, ajo merr antigjene të reja me të cilat sistemi imunitar njeh në këtë "armik" vypadku- dhe mund të shkatërrojë atë.

Antitrupat

Antitrupat thjesht rekomandon specifikat kundër një antigen të caktuar për shkak të veprimit mund vetëm antitrupat e tyre, kështu që prania e tyre në gjak janë të gjykuar në atë që është antigjen huaj luftimin trup. Antitrupat janë substanca që Sistemi imun prodhon për të luftuar antigjenet.

Ndonjëherë antitrupa (p.sh., shumë agjentë infektive) formuar në trup gjatë sëmundjes mbetet përgjithmonë.

Doctor mbi bazën e laboratorike Analiza e antitrupave mund të përcaktojë se njeriu vuajtur në të kaluarën apo atë sëmundje.

Në raste të tjera, të tilla si në sëmundjet autoimune në gjak zbuluar antitrupa kundër antigjeneve specifike trupit vet, mbi çfarë baze mund të bëjë një diagnozë të saktë.


Antitrupat ndaj dvuzhepiralyyuy ADN-së

gjenden në gjak pothuajse ekskluzivisht në lupus sistemik eritematoz - sëmundje sistemike të indit lidhor.

Antitrupat ndaj receptorëve acetilkolinės

Nivelet Onaruzhivayutsya në foshnjat. Kur receptorët neuromuskulare transmetimit "anën e muskujve" merr një sinjal nga "ana nervor" përmes substancave ndërmjetëse (neurotransmitter) -atsetilholinu. Në foshnjat sistemi imunitar sulmon këta receptorë, duke prodhuar antitrupa kundër tyre.

Faktor reumatoid

Faktor reumatoid është gjetur në 70% të pacientëve me artrit reumatoid. Përveç kësaj, faktor reumatoid shpesh i pranishëm në sindromin e Sjogren GJAKUT, sëmundjet kronike të mëlçisë ndonjëherë, disa sëmundje infektive izredka- në zdorovyhlyudey.

Antitrupat Antinuclear

Antitrupat Antinuclear gjenden në gjak në eritematoz lupus, sindromën Sjogren.

Atitela SS-B

shfaqen në gjakun e sindromi Sjogren.
Antitrupat Antyneytrofilni tsitonlazmaticheskie

Antitrupat Antyneytrofilni tsitonlazmaticheskie shfaqen në gjak gjatë Granulomatodat Wegener-së.

Antitrupat ndaj faktorit brendshme

Antitrupat ndaj faktorit brendshme janë gjetur në shumicën e njerëzve që vuajnë nga anemia pernytsyoznoy. Faktorët e brendshëm - një proteine ​​të veçantë që prodhohet në stomak dhe është e nevojshme për thithjen normale të vitaminës B12.

Antitrupat ndaj virusit Epstein-Barr

Antitrupat ndaj virusit Epstein-Barr gjetur në gjakun e pacientëve me mononucleosis infektive.

Diagnoza e kancerit

Shkatërrimi i antigjeneve është e mundur vetëm në fazën fillestare të kancerit, si dhe qelizat malinje shpejt ndajnë, dhe sistemi imunitar copes me vetëm një numër të kufizuar të armiqve (kjo vlen për bakteret).

Tumoret antigjeneve disa specie mund të zbulohet në gjakun e njeriut, madje edhe pritej, edhe të shëndetshme (ose më mirë, i cili e konsideron veten kështu). Këto antigjene quhen Shënuesve tumor.

Testuar në thelb për zbulimin e antigjeneve të bëra nga njerëz që tashmë kanë vënë diagnoza e keqdashje dhe vendi trajtimi. Nëpërmjet analizave ne mund të gjykojmë efektivitetin e trajtimit.

Analizat e antigjeneve shumë të shtrenjta, dhe përveç kësaj ata janë rreptësisht të veçantë: ai është një antigjen të caktuar mund të jenë të pranishme në gjak gjatë llojeve të tumorit, si dhe tumoret opsionale.