Urinalysis transkripti i fëmijëve


Shpjegimi i urinës në fëmijë nuk veçanërisht të ndryshme nga analiza e të rriturve. Çdo urina tregues në krahasim fëmijët (qëndron) me parametra normale urinalysis specifikuara në tabelë. Çdo devijim nga norma normale Fëmija urinalysis mund të tregojë praninë e sëmundjes në trup, por nëna nuk duhet menjëherë panik.
Sidomos mbështetet në urinë pavarur deshifrim fëmija juaj nuk është e nevojshme, diagnoza përfundimtare ishte vetëm mjeku.

Gjithë gjaku i detajuar deshifrim numërimin në mjekësi.

Shpjegimi i urinës - testet tryezë deshifrim në fëmijët


Indeksi urinë e fëmijëve

normë

Dredhim

Ngjyra e urinës dhe transparenca

kashtë-verdhë, transparente

E kuqe, kafe (me kusht në qoftë se fëmija nuk përdorin produkte të tilla si panxhar, raven dhe kështu me radhë. N.) Urina turbullt me ​​thekon
prania e inflamacionit të sistemit urinar 

Gravitetit specifik (urinës dendësia)

2 vjet - 1002-1004,
5 vjet - 1012-1020,
12 vjet - 1011-1025.

Përqindja e ulët e urinës:

 • sëmundje e veshkave,
 • pirë shumë lëngje,
 • insipidus diabetit.

Të lartë:

 • Diabeti,
 • temperaturë të lartë,
 • diarre
 • të vjella.

Reagimi i urinës (pH)

Slabokyslaya 4,5-8,0.

Alkaline ose neutral:

 • pranimi dhe prevalenca e frutave dhe perimeve fëmijës ushqim
 • Infeksion në sistemin urogjenital

Glukozë

Jo

Simptomë e diabetit

e bardhë

nuk kanë

Lejohet të 0036 g / l

 • Proteina këmbëngulës në urinë - sëmundje të veshkave.
 • Në temperaturë të lartë në fëmijët.

Epiteli

1-2 në sytë

Kur inflamacion në traktit urinar

Cilindra

0-1 në sytë

Uretriti, cystitis

Qelizat e bardha të gjakut

0-6 në horizont.

Leukocite të lartë në më shumë se 20 inflamacion i veshkave dhe traktit urinar

Qelizat e kuqe të gjakut

0-2 në sytë

Sëmundjet inflamatore të sistemit urogjenital

Mukozë

Nuk ka ose jo një numër i madh i

Kripë

Nuk ka ose i parëndësishëm

Bakteret dhe kërpudhave

A nuk e kanë

infeksion

Përqindja e urinës - Indeksi i substancave të tretur në urinë, të tilla si mochiviny, kreatininës apo kripëra etj mund të ndryshojnë gjatë gjithë ditës, në varësi të numrit të marrjes së lëngjeve të trupit dhe humbje p.sh. saj nga djersë.

Reagimi i urinës (pH)-Shkalla-varet nga ajo që fëmija ha ose nënën e tij, ndërsa gji reagimit malysha.Kislaya urinë tregon një rritje e proteinave në dietë apo sëmundje. Alkaline ndodh kur mish kufizim dietë apo praninë e inflamacionit në trup

Hemoglobina në urinë - haemolysis e qelizave të kuqe të gjakut, prania e hemoglobinës në urinë.

Qelizat e bardha të gjakut - qelizat mbrojtëse të përfshira në ndërtimin e fëmijës imunitetit.
Qelizat e kuqe të gjakut - Qelizat e kuqe të gjakut në trup të përfshirë në kryerjen e qelizave të hemoglobinës.

Parazitëve në urinar nuk duhet të jetë. Prania e dëmtuesve - rrit rrezikun e dysbiosis dhe të tjerët. Comorbidities duhet menjëherë vizitë tek një specialist.

Vlen të përmendet, por jo mjeku vendosi në të fëmijën diagnoza sëmurë, në mungesë të bazuar vetëm në urinë apo gjak dhe kurrë nuk është takuar personalisht me fëmijën dhe nuk rasprosu në lidhje me shëndetin dhe ankesat e tij. Mjeku juaj mund të përshkruajnë testet përsëritur ose specifikojnë për rezultate më të sakta dhe eliminimin e gabimeve të mundshme, të tilla si urina depozituar.

Si për të dhënë një mostër e urinës për një fëmijë

Për analizën e depozitave të mbledhura mes lumi mëngjes urinë. Para analizës duhet të mbajnë fëmijën e vulvë tualet, duke e bërë analizën më të saktë ruajtjen afatgjatë të urinës ndikon edhe rezultatet e testimit. Urina kryer në mënyrë për të zbuluar devijimet në sistemin urogjenital e fëmijës, praninë e sëmundjeve të veshkave.

Mbledhja fëmijë urina ka disa vështirësi.
Për vajzat, ju mund të përdorni një pjatë, vuri në gomar fëmijën. Boy - jar pastër, nahnuvshy djalë penis në një kavanoz. Duke bërë lëvizje të pash në bark e fëmijës, intensifikimin e procesit të urinimit.

  Analiza e urinës nga Nychyporenko

Deri në kohën e përcaktuar, urina Nychyporenko për fëmijë, e cila është përdorur për diagnozën e glomerulonefriti ose pyelonephritis. Analiza caktojë pamjen në analizën e leukociteve dhe eritrociteve.

urina deshifrim në Nychyporenko

Analiza e mostren e urines Zimnitsky.

Për analizën marrë tetë kanaçe, të cilat nadpysuyut interval kohor. Mostra është gjatë ditës.

1 jar 6 - 09:00
09-12 shkurt
12-15 mars
15-18 prill
18-21 maj
21-24 qershor
24-03 korrik
03-06 gusht

Merrni pjesë mesatare e urinës për analizë. Kur urina nuk është, të lënë bosh jar.

.

.ya-page_js_yes .ya-site-form_inited_no {display: none; } (Funksioni (w, d, c) {var s = d.createElement ('script'), h = d.getElementsByTagName ('script') [0], e = d.documentElement, në qoftë se (('' + E .className + '') .indexOf ('Ya-page_js_yes') === - 1) {e.className + = ' ya-page_js_yes';}s.type='text/javascript';s.async=true;s.charset='utf-8';s.src=(d.location.protocol==='https:'?'https:':'http:')+'//site.yandex.net/v2.0/js/all.js';h.parentNode.insertBefore(s,h);(w[c]||(w[c]=[])).push(function(){Ya.Site.Form.init()})})(window,document,'yandex_site_callbacks');   Faqja Faqes Urinë Testet laboratorike Urinalysis biokimike Azoti urina Amylase urina Proteina në urinë Aminoacidet në urinë Sheqeri në urinë Kaliumi urina Urinë Kalciumi Organet e urinës Ketone Kreatinë, urina kreatininës Esterase rruazë e bardhë. urinë Urinë Magnezi Urinës Ure dhe ure azotit Urinë natriumi Nitratet urina Oxalates urina Cysteine ​​dhe cystine urina