Analiza e urinës transkript shtatzënisë


Shtatzënisë urinës shpesh ulem në vizitën antenatal nëna e parë shtatzënë. Me urinë e mjekut shtatzënë monitoron shtatzënisë si veshka eshte rritur përballen me to load. Mjeku është i detyruar si veshkave, pasi ajo është e mbushur me komplikime gjatë shtatzënisë dhe si një kërcënim të drejtpërdrejtë për fëmijën e palindur. Urina Shpjegimi gjatë shtatzënisë nuk është e ndryshme nga deshifrim urinalysis në përgjithësi. Ka gjithashtu duke eksploruar:

• erë, ngjyrë, transparenca, dendësia reagim.

 • pigmente proteina Rregulla, glukozë, kripërat, amoniakut, hemoglobinës, biliare.

 • Analiza e pranisë në trupin e një baktereve shtatzëna grua dhe kërpudhave patogjene.

 • Analiza e numrit të qelizave të bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut, qelizat epiteliale.

 Pjesa Daily urina është 800-1500 ml.

Karakteristike, në qoftë se një grua shtatzënë në urinë rritur pak nivelin e qelizave të bardha të gjakut. Patologji e veshkave, toksemisë, karakterizuar nga enjtje, çon në rritjen e proteinave në urinës.

Beremenost dhe analiza në hormon (HLH) Gonadotropin njeriut chorionic - e cila stimulon sekretimin e estrogjenit dhe progesterone, e cila është e nevojshme për të mbajtur shtatzëninë. Metoda e solid faza enzimë immunoassay (ELISA) për të përcaktuar hLH edhe sasi të vogla në urinës. Kjo metodë është përdorur në testin më të ndjeshme shtatzënisë.

Testeve shpejta ICON dhe test Rask-hCG përcaktohen në një koncentrim prej 50 Miu / ml.

Analizat e gjakut për të shtatzënisë


Radyoymmunolohycheskyy Analiza beremenost (RIA), e cila përdor antitrupa specifike të beta-nën-njësi të hCG, mund të zbulojë përqendrimet edhe më të ulëta të hCG në serum-0.05 miu / ml. Kjo metodë mund të bëj diagnozë shtatzëninë disa ditë pas konceptimit.

Në normale rritjet e nivelit hCG shtatzënisë në 60 ditët e para, duke e dyfishuar çdo 2 ditë. Kur kërcënuar abort spontan, shtatzëni ektopike dhe anomalitë e tjera të shtatzënisë kanë tendencë për të rritur përqendrimin e hCG thyer, e cila ka vlerë të rëndësishme diagnostike në shtatzëni.

Përdorimi i metodave dhe standardeve të ndryshme të përcaktuar niveli i hCG kërkon dy testet e kryera me një interval prej 48 orësh në të njëjtin laborator.