Analiza e urinës nga treguesit e normës Nychyporenko


Analiza e urinës nga Nychyporenko jo shumë të ndryshme nga urinalysis. Ajo gjithashtu përmendi kërkuar tregues të tilla si eritrocitet urinës, leukociteve, cilindra. Devijimet nga norma këta tregues tregon për ndryshimet patologjike në sistemin urinar. Për analizën e urinës nga Nychyporenko, asistent mjek është 1 milliliter e urinës pacienti dhe llogarit numrin e elementeve të urinës duke përdorur dhomë të veçantë e numërimit.

Urina normale parametrat Nychyporenko:

  • Cilindra - jo më shumë se 20-1 ml urine

  • Qelizat e kuqe të gjakut - jo më shumë se 1,000 per 1 ml urinë

  • Qelizat e bardha të gjakut - jo më shumë se 2,000 per 1 ml urinë

Tejkaluar provuar leukocite në urinë për infeksion dhe inflamacion në traktin urinar. Shpesh rritjen e leukociteve në urinë njohin si një shenjë e inflamacionit atit cystitis të fshikëzës në një pacient. Me rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut, urina bëhet turbullt me ​​sedimenteve sedimenteve të bollshme dhe të lirë ose mukozës.

Në eritrociteve ngritur përcaktojë strukturën. Qelizat e kuqe të gjakut mund të ndodhë, të ndryshuar, dhe të pandryshuar në urinë. Në qoftë se në mesin e identifikuara qelizave të kuqe të gjakut, shumica me thyer strukturën e modifikuar, kjo është një shenjë e sigurt e sëmundjeve të veshkave.

Cilindra të dizajnuara në urinë e një substancë të quajtur mukoproteyna. Përmirësimi i këtij treguesi është një nga karakteristikat më të hershme dhe të rëndësishme të proceseve jonormale indeve të veshkave. Në varësi të cilat lloje të bombolave ​​janë dhe diagnostikuar.

 Kjo është në të vërtetë deshifrim urinë në Nychyporenko.

Kur mjeku i dërgon analizën e urinës Nychyporenko


Sëmundje të veshkave ose sistemi urinar të trupit si një mjek të tërë i jep drejtim për të depozituar urinë në Nechiporenko laborator. Por kjo nuk do të kalojë testin e urinës vetëm në qoftë se ju të zbuluar sëmundje të veshkave, por edhe për monitorimin e efektivitetit të trajtimit.

Kjo është arsyeja pse urinës Nychyporenko të marrësh me qira më shumë se një herë. Jo rrallë kur mjeku pas urinalysis provë dërgon të dorëzohet urinës Nychyporenko, kjo do të thotë se anomalitë zbuluar në urinë kërkojnë shqyrtim të hollësishëm. Është e nevojshme për diagnozë të saktë të pacientit. Pas një analize gjysmë ore e urinës nga Nechiporenko të jetë i përgatitur në laborator.

Si për të marrë një mostër e urinës për Nechiporenko

Në dorë Nechiporenko Urinalysis duhet të marrë në mëngjes pas tualet në mëngjes. Mbledhja e urinës pas kryerjes së tualetit të plotë të organeve gjenitale, që do të parandalonte gabimet në diagnozë. Për të analizuar urinën Mblidhni mes lumi. Fillimisht, numri i parë i urinës që është, rreth 15-20 ml kaluar, por pjesa mesatare vendosen në një enë të pastër gatuar.

Sëmundjet janë diagnostikuar urinë nga Nechiporenko

Cystitis - një sëmundje inflamatore të fshikëzës. Kur infeksioni cystitis (bakteret) në fshikëzës urinare provokon akumulimin e leukociteve në këtë fushë, të dizajnuara për të luftuar infeksionin.

Pyelonephritis - është një sëmundje inflamatore e veshkave, ku urine rritjen e nivelit të qelizave bardha te gjakut. Pyelonephritis është një inflamacion infektive e legenit dhe pjesë të tjera të veshkave.

Gurët në veshka nephrolithiasis. Prania e leukociteve në urinë tregon pranimin e infeksionit të sëmundjes.

Akute glomerulonefriti - një sëmundje të veshkave pjesë glomerular kryesore përgjegjëse për filtrimin dhe pastrimin e gjakut. Duke çuar në një rritje të qelizave të kuqe të gjakut në mostren e urines.

Glomerulonefriti kronik karakterizohet nga qelizat e kuqe të gjakut në urinë

Tumoret janë të mirë

  • lyth

  • fibromë

  • hemangioma

dhe malinje.