Urinë për urinalysis Zimnitskiy deshifrim për Zimnitskiy


Analiza e urinës Zimnitskiy - Ky vlerësim i funksionit të veshkave në pacientët. Zimnitsky propozuar për të vlerësuar funksionin e veshkave me numrin e urinës dhe të densitetit të saj. Analiza e urinës Zimnitskiy mundëson mjekun për të përcaktuar aftësinë e veshkave për t'u përqëndruar urinë. Me urinë Zimnitsky përcaktimin e pjesës së përgjithshme të ndarë urinës gjatë ditës (diuresis përditshëm). Analiza e urinës Zimnitskiy përcakton dendësinë e urinës. Kjo vlerë, e cila tregon numrin e produkteve të tretur urinar metabolike e kripërave, proteina, etj Densiteti i urinës varet nga personi pi lëngje, dhe aftësinë e përqendrimit të veshkave. Një ditë njerëzit pirë sasi të ndryshme të lëngshme, kështu që dendësia e urinës është i ndryshëm në kohë të ndryshme të ditës.  

Gëzuar urina ka dendësi më të vogël për shkak të përdorimit të shpeshtë të lëngjeve në mëngjes, urinës, në të kundërt, ka densitetin më të lartë. Dendësia normale urina 1,003-1,035. Sekretuar normalisht nga rreth 1.5 deri 2 litra urinës gjatë dite. Aftësia Përqendrimi i veshkave është një mekanizëm natyral rregullator, kështu që trupi ynë mban qëndrueshmëri të mesme të lëngshme.

Test për treguesit e urinës Zimnitskiy opredelyayutsleduyuschie:

 • shuma e përgjithshme e urinës alokuar për një natë

 • vëllimi i urinës nga ora 9 deri në 21 pm orë (1-4 servings))

 • vëllimi urina nga 21 pm deri 9 orë jam (5-8 servings))

 • Numri i urinës në secilin prej servings 3-orë

 • Dendësia relative e urinës çdo pjesë

Si të kalojnë një test urina për Zimnitskiy


Analiza e urinës Zimnitskiy kryer në dietë normale dhe të pijshëm pacientin regjimit. Përgatitja paraprake për urinimit për Zimnitskiy nuk është e nevojshme, por pacienti nuk është e këshillueshme për të pirë lëngje të një ditë më këtë 1-1,5 litra. Pacienti lëshohet tetë kavanoza, secila prej të cilave në fund të ditës, pacienti duhet të mbledhin urinë.

Në 06:00 të mëngjesit ditën e parë të fshikëz të sëmurë të lehtësojë në tualet. Pastaj, çdo 3 orë rreptësisht kapur të mbledhë të gjitha urinë në një kavanoz. Gjithsej kthen 8 servings urina, 1portsiya urinës në ndonjë nga kavanoza. Shishe ofrimit në laborator brenda 24 orëve në + 2 + 24 ° C.

Kjo metodë e mbledhjes së urinës në 9, 12, 15, 18, 21, 24, 3 dhe 06:00 një ditë më pas. Shumat e ndryshme të urinës lëshuar gjatë ditës dhe natës, duke i dhënë një mundësi për të identifikuar anomali të veçanta të zemrës dhe veshkat. Në ditën e analizës duhet të matur sasinë e përditshme të pije dhe ushqim të pranishëm në të lëngshme. Një informacion i tillë është i rëndësishëm për trajtimin mjek për të interpretuar rezultatet e testimit.

Përkthim Urinalysis për Zimnitskiy zbulon çrregullime në trupin e personit mjekësor, i cili mund të ndodhë si koncentrim të reduktuar të funksionit renal dhe kapacitetit patologjike për hollimit të urinës. Rritja e densitetit relativ të urinës, nga Zimnitskiy. Arsyeja mund të jetë:

 • helmim gjaku i shtatzënisë
 • dështimi congestive zemrës,
 • fazat fillestare të glomerulonefriti akut;
 • kushtet lidhur me humbjen e lëngjeve të trupit diabetit, ndodh me glycosuria të rënda;
 • sëmundje me proteinuria rënda
 • Sindroma nefrotike;

Dendësia e ulët urina, nuk mund të jetë:

 • dietë vegjetariane dhe dietë kripë
 • në diabet insipidus
 • në prani të edemë;
 • glomerulonefritis akut ose kronik