Analiza e urinës për bakteret baktereve në urinë


Mostrat hequr Analiza e urinës për bakteret  shqyrtuar rritjen e mikroorganizmave mikroskopi dhe ndjeshmërinë ndaj baktereve. Analiza e urinës për bakteret shqyrtuara nën mikroskop dhe pastaj të vendosur në një pjesë të vogël të një tabaka laboratorik ku të mesme kultura të veçantë në të cilin bakteret janë të edukuar. Nëse obnaruzheli urinës bakteret në urinë diagnostikuar bacteriuria.

Në analizën e urinës në parim nuk duhet të ketë baktereve në të gjitha. Bakteret në urinë mund të jetë vetëm episod ku veshkat, fshikëza apo ureters infektuar me mikroorganizmave patogjene. Në sëmundjet e ndryshme, një herë fshikëz, bakteret fillojnë të shumohen intensivisht. Bien në urinë, ata mund vetëm me proceset e sëmurë që janë në veshkat. Filtra renale lejojnë dështimin, dhe bakteret bien direkt në urinë. Jo gjithmonë prania e baktereve në urinë tregon bacteriuria. Kur bakteret duke përfshirë më shumë se 105 në një mililitër e mjekut urinës diagnoza bacteriuria.

Para se të analizuar urinën kërkohen të përmbushen higjienës, ose në bakteret urinës mund të hyjnë gjëndra dhjamor dhe djerse.

Rritja e baktereve referuar kultivimin mjekësi.

Në këtë të mërkurë prezantuar një shumëllojshmëri të antibiotikëve, me qëllim të vendosjes se çfarë lloj i antibiotikëve vret bakteret. Kjo metodologji jep mjek probabiliteti gjetur se cilat antibiotikët janë bakteret më të ndjeshëm. Atëherë mjeku do të zgjidhni antibiotik më efektive që vret bakteret. Në këtë rast, raportuar se bakter "sensitive" për të agjentit.