Analiza e transkript pështymë


Analiza e transkript pështymë - është studimi mikroskopik i qelizave dhe transkriptin e tyre. aktivitet që ju lejon për të vendosur procesin në sëmundjet kronike të bronke dhe mushkëri, për të diagnostikuar tumoret e mushkërive. Analiza Shpjegimi pështymë mund të zbulojë sëmundje si:

Eozinofilet, deri në 50-90% të të gjitha qelizave të bardha të gjakut - proceset alergjike, astma bronkiale, infiltrimit eozinofilik, pushtim mushkëri hlystyani.

Neutrofile, më shumë se 25 në sytë e - infeksionit.

Qelizat Flat epitelit mbi 25 në shikim të - shkarkimit papastërti nga goja.

Fibrave elastike - Shkatërrimi i indeve të mushkërive, pneumoni abscessed

Spiral Kurshmana - sindromi bronchospasmodic, diagnoza astma

Kristal Charcot-Leyden - alergjike proceset astmë.

Alveolyarnimakrofahy - mukusit mostër që vijnë nga trakti ulët respirator.

Pështymë lëshuar gjatë sëmundjeve të ndryshme të rrugëve të frymëmarrjes.
Analiza e pështymë mbledhin më mirë në mëngjes, para se ajo duhet të shpëlaj gojën me një zgjidhje të dobët të antiseptik, ujë pastaj i zier.

Në provim, theksohet shuma e përditshme të karakterit pështymë, ngjyra dhe erë e pështymë, cilësi e saj dhe të ndarjes kur qëndruar në një gotë. Analizat e pështymë mund të përmbajë elemente qelizore të gjakut, qelizat e tumorit, mikroorganizmave protozoare larva roundworm, parazitëve të bimëve, bakteret dhe të tjerët të ndryshme.

Analiza bakteriologjike e pështymë


Analiza bakteriologjike e pështymë e nevojshme për zgjedhjen e mëtejshëm diagnoza e trajtimit për të përcaktuar ndjeshmërinë e mikroorganizmave të drogave të ndryshme, është e rëndësishme për zbulimin e Mycobacterium tuberculosis.

Shfaqja e kollë me gëlbazë kërkon një vizitë e detyrueshme për një mjek.