Testi i gjakut transkripti i fëmijëve e gjakut komplet të një fëmije


Testi i gjakut transkripti i fëmijëve ka një vlerë shumë të rëndësishme diagnostike për mjekun e fëmijëve. Shpesh sëmundja tek fëmijët zhvillohet pa u vënë re nga prindërit dhe analizat e gjakut dhe ekzaminimet mjekësore që kalojnë mund të identifikohen në fillim të fëmijës së tyre. Analiza e gjakut në fëmijët dhe të treguesve deshifrim është obyasnenyya këto zakyaruchek çuditshme në formën e analizave të fëmijës. Ju duhet të keni të paktën një ide të përgjithshme të sendit në gjak të cilat janë të listuara në formën e testeve mjekësore fëmijëve. Një person i shëndetshëm, si dhe treguesit e fëmijëve të qelizave të gjakut janë në raportet e caktuara, raporti i tillë ose formulë të quajtur gjakut hemohramu. 

Tabela varg normale e gjakut fëmijë


Treguesit e gjakut Age Fëmijëve
1 ditë; 1 muaj 6 muaj 1 vit; 1-6 vjet 7-12 vjet; 13-15 vjet
Hemoglobinë, g / l 180-240; 115-175; 110-140; 110-135; 110-140; 110-145; 115-150
Qelizat e kuqe të gjakut, 4,3-7,6; 3,8-5,6; 3,5-4,8; 3,6-4,9; 3,5-4,5; 3,5-4,7; 3,6-5,1
Retikulocitet, 30-51%; 3-15; 3-15; 3-15; 3-12; 3-12; 3-12;
Trombocitet, 180-490; 180-400; 180-400; 180-400; 160-390; 160-380; 160-360
ESR, mm / h 2-4; 4-8; 4-10; 4-12; 4-12; 4-12; 4-15
Qelizat e bardha të gjakut, 8,5-24,5; 6,5-13,5; 5,5-12,5; 6,0-12,0; 5-12; 4,5-10; 4,3-9,5
Orthocytosis%
Thikë neutrofile, 1-17%; 0,5-4; 0,5-4; 0,5-4; 0,5-5; 0,5-5; 0,5-6
Segmentuar neutrofile, 45-80%; 15-45; 15-45; 15-45; 25-60; 35-65; 40-65
Eozinofilet, 0,5-6%; 0,5-7; 0,5-7; 0,5-7; 0,5-7; 0,5-7; 0,5-6
Bazofilet, 0-1%; 0-1; 0-1; 0-1; 0-1; 0-1; 0-1
Limfocitet, 12-36%; 40-76; 42-74; 38-72; 26-60; 24-54; 22-50;
Monocitet,% 2-12 2-12 2-12 2-12 2-10 2-10 2-10

Shpjegimi i treguesit kryesorë të testeve të gjakut të fëmijëve

Qelizat e kuqe të gjakut

Qelizat e kuqe të gjakut të ulët në gjak: mungesa e proteinave dhe vitamina në dietë, mangësi hekuri në trupin e fëmijës. 
Ngritur qelizat e kuqe të gjakut në gjak mund të tregojë sëmundje:
absolute dhe relative pasojë policitemia nga sëmundje kronike të mushkërive, defekte të lindura të zemrës, të vjella, diarre, djegiet, edemë.

Trombocitet

një testet lartë trombociteve
Sëmundjet inflamatore, tuberkulozi, osteomielit, periudhën postoperative në një fëmijë, anemia hemolitike, pas humbjes së gjakut apo anemi.

Normat e ulëta të fëmijëve trombociteve, e cila është quajtur edhe rezultat trombocitopenia: fëmijën e parakohshme, sëmundje hemolitik të sapolindur. 

Hemoglobinë

Vlerat Rritja e hemoglobinës:
Sëmundjet e gjakut, policitemia fillor dhe të mesëm, defekte dhe sëmundje të zemrës, trashje e gjakut në vjellje, djegiet, kapsllëk në fëmijët (ileus), dehidratim.
Ka rritje fiziologjike në banorët hemoglobinës malore dhe atletët pas ushtrimit.
Reduktuar hemoglobinë: Me lloje të ndryshme të anemisë.

ESR

Rritja e vlerave të ESR (ESR) përshpejtimin ESR:
prania e inflamacionit në fëmijën
prania e sëmundjeve kronike ose sëmundje në fazën akute të sëmundjes, toni i trupit, anemi, humbje të gjakut,
sëmundje të veshkave (nefrit)

Rënia në normë sedimentation eritrociteve (ESR): ngadalësim ESR
Ka kequshqyerja dhe uria në trup, reduktuar në masë të muskujve, kequshqyerja.

Qelizat e bardha të gjakut

White qelizave të gjakut qelizat mbrojtëse të trupit të luajnë një rol të rëndësishëm në djemtë imunitetit.

Rritja e vlerave të leukociteve në gjakun e fëmijës (leukocytosis):
Vini re se dallojë leukocytosis absolute dhe fiziologjike.
Leukocytosis Absolute:

 1. semundjet akute inflamatore,
 2. tumor
 3. leukimi
 4. Kujdestari
 5. Periudha postoperative
 6. sëmundjet ngjitëse
 7. humbja e gjakut
 8. kanceri i gjakut
 9. sëmundje rrezatimi
 10. helmuar trupin e një fëmije

Leukocytosis fiziologjik në të fëmijës:

 1. sidomos kur hahet e vështirë të tretet ushqimi.
 2. ushtrim,
 3. pas marrjes banjot nxehtë apo të ftohtë

Është e rëndësishme këtu të theksohet se të dhuruar fëmijëve të gjakut duhet të jetë i bazuar në mënyrë rigoroze në një dënim të mëparshëm në stomak bosh.

Ulja e qelizave të bardha të gjakut në gjak (leukopenia):
Leukopenia mund të ndodhë në kushte fiziologjike dhe uria. Shpesh mund të jetë i trashëguar.
Për infeksionet:

 • Hepatit
 • gripit,
 • Rubeola
 • sepsa,
 • fruthi,
 • malaria,
 • shytat,
 • tuberkulozi,
 • SIDA

Treguesit e gjakut duhet të "deshifroj" një mjek, nuk do të përpiqet për të diagnostikuar fëmijën tuaj veten, pasi nuk mjeku bën diagnozën bazuar vetëm në parametrat klinik të gjakut.