Testi i gjakut


Testi i gjakut mund të them gjendjen e tërë organizmit, ku ajo ka rëndësi shumë, dhe të humbur, dhe kështu me radhë. Z.

Gjaku mund të them shumë për funksionin e çdo organi, ju vetëm e di "se çfarë pyetje", që të përcaktojë parametrat e gjakut.

Për shembull, tiroide gjëndër prodhon hormonet e saj jo për vete, këto hormone për të rregulluar metabolizmin në çdo qelizë të trupit, dhe kjo, natyrisht, ata duhet së pari të merrni në gjak.

Testet e përgjithshme dhe biokimike të gjakut të përcaktojë statusin e sistemeve të mëposhtme trupit:

  • gjaku periferik është gjaku që qarkullon nëpër enët;

  • i gjakut: palca e kuqe e kockave, nyjet limfatike dhe shpretkës;

  • Trupat kroverazrushenyya;

  • rregullimin e aparatit neurohumoral.