Analiza e lëng stomakut


Analiza e lëng stomakut kryer për të zbuluar sëmundjet e stomakut dhe monitorimin e funksionit të saj nxjerrës. Analiza e lëng stomakut është shumë i rëndësishëm në diagnozën e sëmundjeve të stomakut. Analiza kimike e përmbajtjes stomak për të gjykuar kyslotoobrazuyuschey dhe enzimë funksionet. Qelizat e gjëndrave stomakut janë të ndarë në kryesore, parietal dhe më shumë. Secili grup i qelizave prodhimin e komponenteve të caktuara të lëng. Qelizat kryesore të prodhojnë enzime, të cilat ndarë ushqyesve: pepsinë, e cila prishet proteina, lipases që prishen yndyrë, dhe të tjerët.

Një nga komponentët kryesore të stomakut lëng eshte acid hidroklorik, i cili çlirohet në qelizat e stomakut obkladochnymi.

Qëllimi i acidit klorhidrik në lëng stomakut është: pH e enzimave në stomak, tretje e proteinave, është i përfshirë në aktivitetin hormonal e gjëndra kryesore stomakut dhe exocrine gjëndra pankreatik tajitje, rregullon lëvizshmëri e stomakut dhe zorrëve të vogla, dhe gjithashtu ka veprim baktericid.

Lëng stomakut - produkt i gjëndra stomakut dhe mukozën e stomakut.

Kalbur erë lëng stomakut shfaqet në prishjen e proteinave të ushqimit dhe prishjen e kancerit.

Përzierje e lëng biliare njollat ​​e verdhë apo të gjelbër. Gjaku ndryshon ngjyrën nga e kuqe në ngjyrë kafe.

Gastrit dhe sëmundjeve të tjera të stomakut gjenden në sasi të mukusit të rëndësishme.

Në analizën e lëng stomakut marrë nga probing.


Lëng Net stomakut është një i pangjyrë, pa erë të lëngshme me gunga pezulluar e mukusit. Si pjesë e saj acidit klorhidrik të përfshira, enzime, minerale, ujë dhe mukusit.

Analiza e lëng stomakut varet nga ushqim prekje, kështu që edhe në prag të analizave lëng stomakut, pacienti nuk duhet të hani, pini ose tym.

Disa pacientë kundërindikuar ndjerë. Në këto raste, për të studiuar funksionin sekretore e stomakut duke përdorur një sondë pa metoda. Këto hetim pa e studimeve më pak të sakta dhe të vetëm të japë një ide të përafërt të sekretimit stomakut.

Kushtet e analizave shpërndarjen në lëng stomakut