Aminoacidet në urinë


Parametrat normë aminoacide në urinë: 1,0 g / ditë.

Shpërndarja e rritur e amino acide në urinë - hiperaminoatsiduriya shënuar me:

  • kequshqyerja (mungesa e amino acidet esenciale);
    sëmundje të mëlçisë;
  • sëmundjet që përfshijnë shpërbërjen e indeve;
    sëmundje të rënda infektive, kancerit
  • tumoret, trauma.
  • helmim nga kripërat e metaleve të rënda;

Aminoacidet - të përgjithshme si ngacmues (glutamate, aspartate) dhe frenues (GABA, Glycine) neurotransmitters të trurit dhe palcës kurrizore. Amino Acidet janë prekursorëve të neurotransmitters, aminet (tirozines - catecholamines, tryptophan - serotonin, histidine - histamine, serine - acetilkolinės), JO (arginine) dhe neuropeptides.

Si rezultat, amino acid haptazi apo në mënyrë të tërthortë rregullon të gjitha proceset themelore nervore: ngacmim dhe ndalimin, energji dhe gjumi, agresioni dhe ankthi, plasticitet synaptic, emocionet, sjellja, kujtesës, mësimit.

Patologjia në përmbajtjen e aminoacidet dhe derivateve të aminoacideve në trup është një nga faktorët e proceseve të ndryshme jo normale që shfaqen në mosfunksionim të sistemit nervor dhe të promovojnë zhvillimin e një numri të sëmundjeve nervore dhe mendore dhe sindroma, veçanërisht tek fëmijët. Ka një efekt të dëmshëm hipotezë e çekuilibër aminoacidet në tru është formuar.

Më shumë se 95% e amino acideve që profiltrovyvayut nëpërmjet glomeruli renale, gjaku kthyer normal (reabsorbed).