Shkalla amylase e anomalive të gjakut


Nivele normale amilazë alfa (Rregulla Diastase) - 28 -100 U / l. Standardet amylase në gjak (pankreatik) - 0-50 U / l. Amylase të krijohen në gjëndrat e pështymës dhe pankreasit. Kur inflamacion i gjëndra apo bllokimin e gjëndra në gjak më shumë amylase dhe hidhet në të njëjtën dalje rritur veshkat amylase. Ka dy lloje të enzimë 1-alfa-amylase dhe pështymë 2 pankreatik alfa-amylase, pankreasit. Nën ndikimin e parë enzimë alfa-amylase e pështymë ndodhë niseshte ndarjen fazën e parë dhe glycogen, pastaj të vazhdojë në traktin gastrointestinal nën veprimin e enzimë dytë amylase pankreatik.

Në gjakun e njerëzve në dispozicion të dy llojet e këtij enzimë. Amylase është e nevojshme për tretje të karbohidrateve dhe prishet niseshte dhe karbohidratet tjera në ushqim. Excreted nga trupi nga veshkat. Analiza e amylase gjakut përdoren për të diagnostikuar sëmundjet e pankreasit, gjëndrave të pështymës dhe për të diagnostikuar pacientët me ankesat e dhimbje barku, diagnozën e pancreatitis.

Niveli i lartë i amylase pankreatik tregon pancreatitis (pankeatit zakonisht mprehtë) dhe konsumin e alkoolit, drogës glukokortikoideve, kontraceptivëve oral, droga, diuretics, patologji të mundshme akute kirurgjike që ndodh me peritonit;

Vlera e ulët e amylase pamjaftueshmëri pankreatik sugjeron funksionin e pankreasit, pancreatitis kronike dhe pancreatitis akute të rënda - një shenjë e pafavorshme.

Rritja amylase


Rritja e amylase mund të jetë rezultat i dështimit të veshkave, ulcera e stomakut apo duodenale ulcerat, acidosis diabetik.

Amylase në gjak në këto kushte:
pancreatitis akute, pancreatitis kronike ndonjëherë; kist i pankreasit; pengim pankreatik kanal (tumor, guri, spikes, dhe si pasojë e vrull, të tilla si pas administrimit të morfinë); shytat (shytat)

Reduktimi amylase

Reduktimi amylase etiketuar me funksion të pamjaftueshëm pankreatik, hepatiti, nganjëherë në toksikoz në gratë shtatzëna.

Shih gjithashtu: Dëshifrimin analiza biokimike të gjakut