Amylase urina


Rregulla amylase në urinë (amylase sm.Ferment) 40-250 EdSomodi / h; 0,48-2, 72 hDmin / l.

Në funksion normal renal amylase excreted shpejti në urinë. Për mirëmbajtjen e urinës amylase të mbledhur urinë për 2, 6 ose 24 orë.

Amylase - një enzimë, është prodhuar në pankreas dhe pështymës gjëndra. Në mungesë të patologjisë gjendra pështymës - lezioneve shënues të pankreasit (pankreatitit). Sasi të konsiderueshme të serumit amylase excreted në urinë, kështu që rritja e vlerave amylase serum reflektuar në rritjen e përmbajtjes së amylase në urinë.

Në disa kushte patologjike amylase mund të krijojnë komplekset macromolecular me proteinat plazma. Këto komplekse nuk kalojnë nëpër membranën e glomeruli veshkave. Në këtë episod, edhe pse përmbajtja e amylase në serum rritet urina hyn aktivitetin normal enzimë. Testi gjithashtu i paefektshëm në dështim veshkave.

Rritja amylase


Rritja amylase në urinë zakonisht ndodh në ngritur atë në krovi.Odnako amylase në urinë mund të rritet dhe 7 ditë pas normalizimit të gjakut të tij.

Nëse niveli i amylase në urinë është normale apo të ulët, e karakterizuar nga ajo amylase gjakut në rritje, atëherë ajo mund të provojë dështim i veshkave

Gjerësisht shifër të përdorura tregon rritjen e lezioneve amylase të pankreasit, zhvillimin e simptomave të pancreatitis.