Nivelet albumin


Albumin Normal: 3,5-5,5 g% (33-55 g / l).


Nivelet e albuminës është një proteine ​​të rëndësishme në plazmë, proteinat albuminë themelore në analizën biokimike të gjakut të njeriut që shpërndarë në ujë, në zgjidhjet e kripërave të tretshme me masë, kolaps kur të nxehtë. Funksionet kryesore të gjakut albumin - LRA ruajtjen e presionit koloidal osmozik në transportin e shumë substancave endogjene dhe ekzogjene hormonet, acidet yndyrore, bilirubin, joneve magnez, kalcium, antibiotikët, glycosides zemrës, dhe të tjerët.

Nivelet albumin rritur

Nivelet Albulina rritur - një tregues i madh i dehidratim. Kur u rrit nivelet albumin, gjaku bëhet i trashë dhe ai i përgjigjet dobët për njeriun. Kjo gjendje mund të jetë serioze në një numër të sëmundjeve. Kjo nuk do të ndalet diarre, të vjella, e gjithë kjo çon albulina rritje në gjak. Rritja albumin është vërejtur edhe në shok dhe gjakut koagulimit si i tillë.

Vitamina A (Retinol) në disa episode mund të rrisë nivelin e albuminës në gjak në vlerat më të larta (49 g / l).

Arsyet kur ulur nivelet e albuminës

Albumin e ulët është agjërimi (apo dietë jonormale), sindromi malabsorption (patologji ushqyesve sasyvaniya në zorrët). Uljen gjak albulina mundur me glomerulonefriti (akute dhe kronike), nephrosis, dështimi i mëlçisë (akute dhe kronike), tumoreve, leucemia.