Shkalla amylase e amylase rritur nivelet amylase gjakut


Nivelet amylase formuar nga pankreasi dhe gjëndra pështymës. Çdo mosfunksionimi i pankreasit dhe pështymës gjëndra, të ndikojë në nivelin e amylase në gjak. Analiza Niveli i përshkruar nivelet amylase për të krijuar formën akute të inflamacionit pankreatik, ndërsa shytat, sindromi i "barkut akute". Kur inflamacion i këtyre gjëndra apo bllokim në gjak për më shumë amylase; përforcohet dhe prodhimi i veshkave. Niveli i amylase në urinë.

rrit nivelet amilazë


Rritja amylase Gjaku mund të jetë për shkak të dështimit të veshkave, ulcera e stomakut ose duodenale ulcerat, acidosis diabetik. Rritja amylase ndodh në sëmundje të tilla:

  • pancreatitis akute, pancreatitis kronike ndonjëherë;

  • kist i pankreasit;

  • pengim pankreatik kanal (tumor, guri, spikes, dhe si pasojë e vrull, të tilla si pas administrimit të morfinë);

  • shytat (shytat)

Reduktimi amylase festohet në hepatit (ostromihronicheskom) dështim funksionit pankreatik, nganjëherë në një toksikoz në gratë shtatzëna.