Testet alergjike


Teste alergji, mënyra e diagnozës së sëmundjeve alergjike. Këto metoda janë të lidhura lëkurës si teste cilësore dhe sasiore, testeve alergjike direkte dhe indirekte, si dhe të ashtuquajturat testet provokuese diagnostike për alergjitë.

Ka një numër i konsiderueshëm i alergeneve të ndryshme të barnave për teste të tilla. Të gjitha këto metoda, atëherë bashkohet me atë alergjen, e cila është menduar të jetë një agjent i mundshëm shkaktar i sëmundjes, zbatohet në mënyra të ndryshme në pacientit, dhe pastaj të vëzhguar reagimin e pacientit ndaj alergjen administruar.

Ndër drogat alergeneve janë:

  • Alergeneve bakteriale
  • polen e bimëve të ndryshme,
  • përgatitjet e zbokth dhe flokëve manar,
  • spekulim. alergeneve emitting pluhuri shtëpi
  • Alergeneve industriale, etj

Mostrat nga alergjitë duhet të bëhet në mënyrë strikte pas normalizimit të pacientit, por jo para 2-3 javë pas reaksion alergjik akut. Kjo është për shkak të ulur ndjeshmërinë e trupit ndaj alergeneve gjatë kësaj kohe.

Testet e lëkurës drejtpërdrejtë


Kur drejtpërdrejtë testi lëkurës alergjen në kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën e pacientit nëpërmjet, shpoj, zeroja, administratës intradermal, gjithashtu mund të aplikohet në lëkurë paprekur ose si një aplikim rënie.

Reagimi pozitiv për alergjen llum djegur është skuqje
Reagimi i menjëhershëm i formuar pas 20 minutash, i ngadalshëm - 24-48 orësh.

Provë indirekte lëkurës

Testi indirekte lëkurës është kur një person vnutrykozhno shëndetshme derdhur serum personin e sëmurë. Pastaj, pas 24 orësh në alergjen administruar njëjtin vend.
Për reaksione lëkurës lokale përcaktuar praninë e antitrupave në serumin e pacientit

Sfida alergjik

Testet provokuese përshkruara për të dhëna jo-pajtueshmërisë të marra pas historisë alergji dhe rezultatet e testeve të lëkurës.
Testet provokuese të organizuara në hartë e reaksioneve alergjike nga administrimin organin alergjen ose inde.

Po: Testet provokim hundës (në rinitit alergjike dhe ethe hay)
kon'yuktivalnyy (me konjuktivit alergjik)
thithur (në astmë)

Alergji Anketa konsiston ne si vijon
Në përgjithësi teste:

• Testet alergjike e lëkurës

• Mostra e flokëve Allerhiicheskaya

• Testet e gjakut për alergjitë

• alergji analizë kompjuterike Bioenergjia

• Metoda e përjashtimeve dhe kufizimeve për alergjitë

Testet alergjike të lëkurës

Alergjen vlerësuar në sasi shumë të vogla ose në një holluar injektuar nën lëkurë.

Mostër alergjik lëkurës zbulon praninë e antitrupave në gjak dhe do të jetë një reaksion alergjik. Niveli i hollimit të alergjen shpejtësi reagim të ngjashëm për të gjykuar ashpërsinë e reagimit alergjik.

Pas identifikimit të alergjive fajtor gjatë testeve të lëkurës alergji mund të fillojnë trajtimin me desensitization (enzimë desensitization) se Forca ndjeshmërinë e trupit për këtë alergjen.