T-limfocitet funksioni i limfociteve T


Limfocitet normale në 1 microliter (5) 19-37 (1,200-3,000)


Qelizat T përfaqësojnë një rol të madh në formësimin e mbikqyrjes imunitar të limfociteve. Ka T-limfocitet në palcën e eshtrave nga qelizat pararendëse, diferencimi atëherë T limfociteve-rrjedh (trajnimit) në gjëndër thymus (thymus), pastaj shkon në nyjet limfatike, shpretkë ose që qarkullojnë në gjak. Në gjak, pjesa e limfociteve T kanë 0-70% të limfociteve.

Funksionet e limfociteve T

Kur funksioni i limfociteve T ulur, duke rritur rrezikun e formimit të tumoreve, Sëmundjet autoimune, infeksioneve të ndryshme. Formimi i qelizave T në gjëndër thymus qëndron në konvertimin format e tyre origjinale, të përgatitur për kryerjen e ndonjë të vështirë dhe funksionet. Qelizat T (ndihmëtarë) Ndihmon të veprojë një palë B-limfocitet, duke i kthyer ato në qeliza plazma. T qelizat shtypësit shtypur reagimin e tepruar të B-limfociteve dhe për të ruajtur ekuilibrin e qëndrueshme sasiore midis formave të ndryshme të limfociteve.

Qelizat Killer T reagime të drejtpërdrejta ushtruesve të imunitetit qelizor. Ata hidhem në qelizat e huaja dhe i shkatërrojnë ato transplantet ouholevye-celularë huaj, qelizat mutant dhe të tjerët. Një vrasës celular vret një viktimë. Në qelizat vrasës është një mjet, limfokinet substancë që vepron në mënyrë që qelizat e huaja si ajo shkrin veten.

T-limfocitet kujtesës imun - qeliza specifike T, disa fotografi të një personi të qelizave të huaja, kështu që nëse herën e dytë trupi uprovadytsya armikut të njëjtë, ai menjëherë do të njohin.

T qelizat amplifayery është gjoja konsumatorët për qelizat vrasës dhe stimulimin e tyre.

Shkaqet rritur kur qelizat në gjak