Ph urinë aciditetit të urinës, Ph normë urina


PH normale të urinës - natën 24,00-3,00, do të jetë në kuadër të 4,9-5,2 pH acid. Varg normale e luhatjeve pH urina mund është 5,5-6,5. Ushqime proteinike Pritjes - mish me ushqim, bishtajore, çon në acidifikimin e treguesit pH e urinës në përgjithësi, dhe perime e ushqime të qumështit, në të kundërt, të çon në oshchelachivanie ph urinë.

Reagimi Përkufizimi urinë.


Rrit alkalinity të vjella dhe diarre urinës, sidomos në aciditet të lartë stomakut, terapi oschelachivayuschey, traktit urinar kronik, cystitis dhe pielita, hematuria, me resorption e eksudate dhe transudate, përdorimi i ujërave minerale dhe mushkëritë gjatë hyperventilation (p.sh., rasti i overheating). Në të sëmundjeve inflamatore të alkaline reaksionit të fshikëzës së urinës (me përjashtim të cystitis shkaktuar nga Escherichia coli ose Mycobacterium tuberculosis).

Rritjet Aciditeti në diabet, tuberkulozi, veshkave dhe fshikëzës, dështimi i veshkave, me kushte me temperaturë, urisë, sëmundjeve guri veshkave, shfaqjen e qelizave të gjakut të kuqe në urinë dhe hipokalemise hypohloremyy, një numër i madh i infuzion së klorurit Isotonic natriumi, në fëmijët me diatez exudative .

Ndryshimi reagimin e urinës korrespondon me ndryshimin e pH të gjakut - kur acidosis urina është acidik, ndërsa alkalosis - alkaline. Megjithatë, ndonjëherë ka divergjenca e këtyre treguesve. Kronike renale lezione tuba aparatet në hiperhloremichnym foto gjakut shënuar acidosis dhe alkaline reagim urinës, për shkak të shkeljes së acideve dhe sinteza e amoniakut shkak të tubthave humbjen.

Nëse ka atsyduriya alkalosis gipokaliemichesky. Mungesa e kaliumit rrit sekretimit të joneve hidrogjen tubules. Në këtë situatë, kjo është një përgjigje fiziologjike të tubthave renale, që kanë për qëllim mbështetjen e bilancit jonik mes qelizave dhe lëngun intersticiale.

Qëllimi performancës Urinalysis deshifrim në sëmundje të ndryshme.