Funksioni B-limfocitet B-limfocitet


Norma - limfocitet në 1 microliter (5) 19-37 (1,200-3,000)


B - Qelizat përbëjnë 20-30% të limfociteve që qarkullojnë në gjak. Zhvillim limfocitet B në palcën e eshtrave, por dërgoi pastaj në indet limfoide të zorrëve, shtojcë (Shtojca), palatinale dhe bajamet faringut. Sigurimi i ashtuquajtur humoral (nga fjala latine humor- «lëngshme») imunitet gjithashtu kryejnë B-limfocitet.

Në fund të fundit është se në rast se armiqtë janë duke luftuar jo qelizat dhe antitrupat e formuar nga ana e tyre. Antitrupat nuk janë qeliza; Kjo proteinë - gama imun globulin.

Funksionet B limfocitet

Limfocitet B, u përball me një substancë të huaj (antigjen), migrojnë në palcën e eshtrave, shpretkë dhe limfatike nyjet. Nuk është riprodhimi dhe transformimi i limfocitet B në qeliza plazma, të cilat janë në gjendje të formojnë antitrupa. Ky brez i një limfociteve klon b përgjegjës vetëm për një antigjen odnin përgjegjës për prodhimin e antitrupave vetëm kundër tij.

Ndahen në tre grupe kryesore.

B1 qelizat limfocitet "merren" me të huajin dhe polisaharidami­formë përgjegjës antitrupa ndaj tyre;

limfocitet qeliza B2, bashkë me T-ndihmës (ndihmëtarë), organizojnë imunitet kundër proteinave pa lidhje.

BZ limfocite qelizat, qelizat K, në fakt, të veprojë në një vrasës, që personi hidhem mbi armiqtë.