Klamidia në meshkuj


Klamidia në meshkuj zakonisht ankesat slyzystoohniyni, shkarkimi i tejdukshëm ose i holluar me ujë nga uretrës, kruajtje apo dhimbje gjatë urinimit. Simptomat e parë në mënyrë tipike shfaqet 1-2 javë pas kontakt me një pacient. Sponges uretrës janë reddened pak, i fryrë, shpesh ngjitet. Në disa raste nuk ka simptoma, por njerëz të infektuar me klamidia përmes kontaktit seksual dhe është në gjendje të infektojnë partnerin e tij. Me kalimin e kohës, kruajtje në uretrës është reduktuar ose plotësisht, përzgjedhja bëhet e vogël dhe zakonisht ndodhin në mëngjes. Kjo tregon se semundja ka lëvizur nga faza akute e nje infeksioni kronik përhapur bashku uretrës.

Jo rrallë siç u përmend më lart janë lezione të prostatës. Nuk mund të jetë siklet në perineum, rektumit, duke tërhequr përsëri dhimbje. Shkarkimi nga uretrës pavlefshme, baltak ose i holluar me ujë, zakonisht në mëngjes.

Një ndërlikim i shpeshtë Klamidia në meshkuj është një inflamacion i epididymis. Inflamacion i epididymis shpesh fillon papritmas me ethe, scrotum fryrë është, lëkura e saj epididymis nxehtë, të kuqe dhe të dhimbshme, rritet. Ndonjëherë dhimbja mund të përhapet në kanalit inguinale. Pacientët mund të prishin formimin e spermës, të zhvilluar varfëri. Komplikim i tmerrshëm është Sindromi Reiter. Në këtë sëmundje, përveç uretrës, ndikon në mukozën e syve dhe nyjeve (zakonisht gju dhe kyçin e këmbës). Sëmundja mund të marrë disa muaj.

Klamidia. Sëmundje seksualisht të transmetueshme, klamidia është shkaktuar nga mikroorganizma që ushqehen me mukozës së organeve të ndryshme.

Është e rëndësishme që klamidia janë të ndërmjetme në mes të klasës së baktereve dhe viruseve. Klamidia mund të ekzistojë brenda qelizave të gjalla, si një virus, por struktura takon një klasë e baktereve. Ka disa lloje të klamidia.

Psittaci Chlamydia; Klamidia pecorum


Ka në njerëzit pas kontakt me zogjtë dhe kafshët. Këto lloje të Chlamydia mund të shkaktojë sëmundje të ndryshme tek njerëzit, të tilla si psitakozës. Këto sëmundje janë më të lidhura me sëmundjet profesionale, njerëzit në kontakt me shpendët dhe kafshët.

Trachomatis Chlamydia; Chlamydia pneumoniae

Këto lloje të Chlamydia mund të shkaktojnë sëmundje në njerëz.
Chlamydia pneumoniae - Shkakton dhimbje të fytit, pneumonia, infeksionet respiratore akute, faringjiti dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes.

Chlamydia trachomatis - Lloji më i fshehtë i klamidia. Ka rreth pesëmbëdhjetë lloje të Chlamydia trachomatis. Trachoma Shkak, sëmundje veneriane Hodgkin, të ndikojë në sistemin riprodhues organet, burra dhe gra. Klamidia mund të goditur ato në sipërfaqet mukozës shkaktojë konyuktyvyta dhe pneumonisë Hlaimdii shkaku i shumë sëmundjeve kronike si artriti dhe madje edhe dashuri sistemin kardiovaskular.

Trajtimi i klamidia

Mjekimi është e komplikuar nga fakti se klamidia klamidia ka aftësinë për të ekzistuar brenda qelizave dhe jashtë. Kohët e fundit, në klamidia, infeksioni nuk është i pafajshëm, trajtohen 2-3 herë më e zakonshme se gonorre. Klamidia ndikon 30 deri në 60% e femrave dhe 51% meshkuj. Dhe numri i infeksioneve është në rritje. Kur diagnoza e klamidia, trajtimi është për qëllim aktivizimin e mbrojtjet e trupit, forcimin e imunitetit, siç shkruar më lart klamidia mund të qëndrojnë brenda në qelizë ku antibiotikët nuk punojnë në to.

Trajtimi i klamidia nuk është vetëm një kurs i antibiotikëve, por duke marrë immunomodulators dhe vitamina, normalizimin e jetës, forcimin e sistemit imunitar.

Si për të forcuar sistemin imunitar.

Trajtimi fillon pas zbulimin e testeve klamidia Klamidia në kohën kur sëmundje të tilla si: urethritis mashkullor, prostatitis, infertilitetit mashkullor; Gratë: inflamacion të uretrës, tubat fallopiane dhe mitrës, të ndryshojë strukturën e mukozës së saj, klamidia mund të shkaktojë gratë ektopike shtatzënisë. Intensifikimi i infeksionit latent mund të kontribuojnë në spirale intrauterine.

Gjatë rrjedhës së trajtimit për klamidia, duhet të ndalet jetën seksuale dhe të dy partnerët duhet të trajtohen për të parandaluar ri-infeksionit në të ardhmen.

Kursi i trajtimit dhe zgjedhjen e antibiotikëve e bën një mjek, mjekoj ju kurë klamidia por zavdaste marrë një dëm shumë antibiotikët ekzistues dhe kështu më tej dobësojnë sistemin tuaj imunitar.

Procedurat Terapia fizike të japë rezultate shumë të mira në trajtimin e sëmundjeve kronike të sistemit urogjenital. Këto procedura në qendrat mjekësore nuk janë të lirë, por me sukses mund të zëvendësojë ato fizioterapi kryer në shtëpi duke përdorur aparatin tilla si terapi me ultratinguj.

Në fund të kursit kryer teste të përsëritura. Nëse Klamidia nuk është zbuluar, analizat zakonisht kalojnë dy herë në muaj secila. Vetëm atëherë mund të flasim për efikasitetin e terapisë. Nëse analiza nuk është gjetur klamidia kështu që ju mund të bisedoni në lidhje me trajtimin e sëmundjes.