Ventricular atriale trajtim dridhje


Dridhje ventricular (Vibrim) është një aktivitet sistematik përshpejtuar ventricular në të cilën më shumë se 250 shkurtime për zemër minuta që mund të çojë në arrest kardiak dhe aktivitetet çrregullt ventricles. Kjo rrjedhjen e gjakut është ndërprerë menjëherë në paroksizmal atriale ose ventricular rreh duke filluar fikët sulmon Morgagni Adams Stokes manifestuar zakonisht një aritmi kardiake terminal, shumica e pacientëve që vdesin nga një shumëllojshmëri e sëmundjeve serioze faktori më i zakonshëm në pamjaftueshmëri akute koronare.

Simptomet e ventricular dridhje


Simptomat dhe diagnoza varet nga koha e shfaqjes së dridhje atrial ose ventrikular të zemrës. Në pacientët me impuls atrial ventricular zhduket dhe nuk mund të dëgjojnë tonet e zemrës, tensioni i gjakut nuk është përcaktuar, bërë lëkurën të zbehtë me një ngjyrë kaltërosh për 20 40sekund. Pacienti mund të humbasin vetëdijen dhe konfiskimet mund të shfaqet me nxënësit Dilated, ndërsa frymëmarrja bëhet e shpejtë dhe e zhurmshme. Në elektrokardiogramë atrial në (vibrim) ventricular kardiak vërejtur valët sistematike ritmike. Ata ngjashmëri me kurbë sinusoidale me një frekuencë prej 180 250 në një dhëmbë minutë ri g nuk është e përcaktuar në episode të ventrikular dridhje EKG vëzhguara ndryshuar formën gjatësi dhe kodrat dhe Prirje valë frekuencave 130 150 në 1 minutë.

Trajtimi i ventricular dridhje

Trajtimi i ventricular dridhje. Ju duhet menjëherë të bëjë defibrillation elektrike ventricular plus masazh të zemrës jashtëm të nevojshme për masazh duhet të jetë relativisht i dobët grevë duke përdorur grusht në zonën e zemrës apo kafaz i kraharoritDefibrillation Elektrike ndodh tension margjinal prill 7 360 Efekti J. në qoftë se ajo nuk do të përsërisë atë nivel në mes tyre me masazh kardiak të jashtëm me frymëmarrje artificiale. Efektiviteti i trajtimit të vibrim atrial dhe dridhje ventricular varet orë, pas së cilës ata iniciuar dhe mundësinë e defibrillation elektrike të zemrës Parashikimet në shumicën e episodeve, veçanërisht në rastin e dridhje negative në pacientët me infarkt në zemër, kardiogjenik formuluar shoku.

Njëherësh intravenoz ose intracardiac futur:

  1. 0 adrenalin maj 1 mg
  2. Klorur kalciumi 0 1 Maj g
  3. novokainamid 250.500 l mg
  4. idokain 100 mg
  5. obzidan maj 10 mg