Sindromi i ngacmim parakohshme ventrikularVentricular (VOLbFFA-Parkinson-White, ose W-P-W), për shkak të pranisë së rrugëve të tjera, e cila shtrihet impuls nga atria të ventricles, shihet në intervalin EKG shkurtimin P të Q me 0,08-0,11 dhe zgjerimi i mbipeshë QRS (deri në 0,12-0,15 s). Në këtë drejtim QRS ngjan komplekse bllokada deng bllok degë. Në fillim të kompleksit QRS është i regjistruar si një "shkallë" valë shtesë (D-valë). Në varësi të vendndodhjen e sindromës së D-valë ndryshon disa opsione: pozitiv D-valë në të çojë V, -Lloji A D-valë negative në V, - tipit B. Megjithë Q P interval reduktimin dhe zgjerimin e QRS komplekse, me gjatësi të përgjithshme prej intervalit PQRS është përgjithësisht brenda sërë normale, dmth QRS komplekse zgjeruar PQ deri tani më të shkurtër interval.

Sindromi i ngacmim parakohshme ventrikular ndodh në 0,15-0,20% e njerëzve, dhe në 40-80% e tyre janë të ndryshme arrhythmias kardiake, kryesisht në takikardi supraventikulare. Nuk mund të rrah apo paroxysms e vibrim atrial (rreth 10% e pacientëve).

Në njerëzit me sindrom 1/4 W-P-W tregohet rreh, kryesisht supraventikulare. Gjendja është më e zakonshme tek burrat dhe mund të ndodhë në çdo moshë.

Shpesh ka një shpat të familjes. Kombinimi Syndrome W-P-W me anomalitë kongjenitale të zemrës. Manifestimi i saj promovojë Dystonia neurocirculatory dhe hyperthyroidism.

Trajtimi i sindromi WPW zemrës


WPW sindromi serdtsane shoqëruar nga periudhave të shkurtra të takikardi, nuk kërkon trajtim. Në rast të aritmisë kardiake e cila shpesh paroxysms i takikardi, parimet e trajtimit janë të njëjta si
në të tilla tahyarytmyyah origjinën tjera - testet vahotropnye, glycosides zemrës intravenoze, blockers R-adrenergjike receptorët yzoptyna, novokaynamyda. Nëse nuk ka efektin e farmakoterapinë, kryer defibrillation elektrike. Me tahyarytmyyah shpeshta paroksizmal'nyh, i fortë për terapi mjekësore, trajtimi kirurgjikale është kryer: kryqëzimin e mënyrave të tjera.