Simptomat Lumbosacral osteokondroza e osteoarthritis mesit-kryq


Osteokondroza Lumbosacral, sëmundjet e shpinë në mesit-kryq dashuri rruazë. Kjo është një sëmundje e rëndë karakterizohet nga kockëzim kërc ose shkatërrimin e disqe intervertebral. Mjekët gjithashtu i quajtur hondroz mesit. Jo rrallë faktor i osteoarthritis lumbosacral është lëndimi apo thyerje. Osteokondroza e shpinë lumbosacral është shkaku i dhimbje prapa që mund të japin një këmbë. Sipas statistikave, kjo është më shumë se tetëdhjetë e pesë për qind e pacientëve.

ilaç efektiv për osteoarthritis

Simptomet e osteoarthritis mesit-kryq


Simptomet e osteoarthritis mesit-kryq manifestohet jo vetëm dhimbje prapa, por ndjenja e ftohtë ose djegur ngrohjes. Kjo simptomë duket papritmas dhimbje mesit kur heqjen e peshave ose ushtrime, apo edhe lëvizjen e ngathët, të ketë një reagim të fortë nga pacienti. Shfaqja e pacientit gjatë një sulmi, prirje për sjellje anë të shëndetshme, sikur mpirë pacienti në pozitë. Shpesh nuk është një ndjenjë e milingonave drejtimin mbi lëkurë, mundësisht me djersitje e tepruar në momentet e sulmit. Kjo gjendje quhet lumbodynia akute apo sulm të thjeshtë.

Ekziston edhe një sëmundje akute ose kronike. Kështu simptomat e osteokondroza lumbosacral nuk shprehet qartë. Sulmi është me anë të një dy ditë pas hipotermi ose punë të rënda fizike. Sulmi i fundit më pak të fuqishëm se sa në rastin e parë. Rritet dhimbje pas gjatë qëndrojnë të ulur, në këmbë, dhe pas prirjet e trupit. Më tej, intervalet ndërmjet periudhave të shkurtra të bëhet më e shkurtër. Shpesh osteokondroza mesit-kryq në formën kronike të dhimbjes ndodh vetëm në njërën anë të belit.

Rekomandime për parandalimin e osteokondroza lumbosacral.

Ndiqni sjellje korrekte, për të shmangur të mprehta trupin zhynan rozhynan dhe Trupave rritur. Ulur dhe në këmbë ju duhet të shikojnë, çfarë ishte niveli shtylla kurrizore, dhe kur heqjen e objekteve të rënda, të heqë ato, shpërndarjen e ngarkesës në muskuj në mënyrë të barabartë me një mbledhje të vogël. Të bëjë stërvitje të rregullt, ndihmon shumë not, patinazh, ski. Ngarkesa e madhe në rruazë është në një pozitë të ulur, siç rekomandohet në njerëzit me punë ulur, bëjnë pauza të shkurtra për t'u çlodhur shpinë.

Vini re se kur fle, shpinë juaj duhet të jetë e vendosur në një pozicion neutral, të paturit e një pikëmbështetje në shpinë mesit. Kjo do të eliminojë të ngarkesës negative mbi disqe intervertebral. Kjo ndihmon në trajtimin e osteoarthritis dyshekë,  që të ju lejojnë të relaksoheni plotësisht shpinë tuaj, duke marrë një nxitje të energjisë për ditën e ardhshme.