Paroksyzmalnatahikardiya - Trajtimi i takikardi konvulsiv paroksizmal nadzheludochkovaya


Konvulsiv takikardi - një përshpejtim i papritur i kursit të zemrës.

Krahasuar me norma normale të zemrës - 60-80 rrahje në minutë, është e rëndësishme: më shumë se 140 rrahje në minutë. Ajo nuk është prekur zakonisht nga disa faktorë të jashtëm: stresi, stërvitje, running, temperaturë të lartë, etj, të cilat gjithashtu mund të shkaktojë palpitations zemrës. Përveç kësaj, kur faktorët e jashtëm ritëm, zakonisht përshpejtuar në një masë më të vogël - 100-120 rrahje në minutë dhe normale menjëherë pas largimit të tyre.

Mjekët ka disa lloje të takikardi paroksizmal. Sinus paroksyzmalnatahikardiya diagnostikuar në një performancë mjaft të qëndrueshme të zemrës, por përshpejtohet në mënyrë të konsiderueshme pulsin.  

Paroksyzmalnatahikardiya supraventikulare

Paroksyzmalnatahikardiya quajtur mënyrën supraventikulare riznoboyem e operimit në mes pjesëve të zemrës - atria dhe ventricles. Takikardi ventricular paroksizmal lidhen me çrregullime ventricular janë çrregullim shumë komplekse dhe kërkon reanimim.

Cilat janë shkaqet e takikardi paroksizmal?


Shkaqet e paroksizmal takikardi mund të jenë të ndryshme.

  • Një prej tyre - hyperplasia (rritje) në gjëndrën tiroide, ku ka një rritje të mprehtë në lirimin e hormoneve tiroide në gjak, e cila shkakton takikardia vazhdueshme. Shpesh it ndodh në gratë.
  • Në vendin e dytë në mesin e shkaqet e takikardi paroksizmal ka ndryshime në të muskulit të zemrës - degjenerimi miokardni e çdo origjinës (të shkaktuara nga inflamacion të muskujve të zemrës për shkak të lëndimit ose infeksionit ftohjet e shpeshta, fenomeneve kardiosklerotichnimy lidhur me enët e atherosclerosis).
  • Në vendin e tretë - vegjetativ-vaskulare dystonia. Nuk mund të ketë shkaqe të tjera, të tilla si patologji kongjenitale. Nuk është e pazakontë dhe kërkojnë kirurgji.

Diagnoza e takikardi paroksizmal fillon me phonendoscope pulsin dëgjimit Përkufizimi dhe zemrën - kështu që ju mund të rregullojmë arrhythmias rrahje zemre. Hapi tjetër - heqjen e sulmit elektrokardiogramë zemër në atë kohë, e cila ju lejon të shihni se ku ajo ishte shkelje e zemrës. Së fundi sqaruar foto me ultratinguj e zemrës, me të cilin për të përcaktuar statusin e muskulit të zemrës, prania e fenomeneve degjenerative. Të nevojshme për diagnozën janë ekzaminim lipidet e gjakut, e cila do të tregojë nivelin e kolesterolit në gjak dhe në këtë mënyrë të orientuar për ngjarjet aterosklerotike në enët e zemrës, të cilat gjithashtu mund të shkaktojë arrhythmias.

Trajtimi i takikardi paroksizmal

Trajtimi i paroksizmal takikardi është kryesisht në trajtimin e sëmundjeve i shkaktuar që këtë fenomen. Në asnjë rast do sulmet e tilla nuk mund të lënë pas dore. Sa më shpejt pacienti do të kthehet te mjeku, më shumë të ngjarë që ata do të bëhen të përhershme dhe nuk do të kalojë në një gjendje kronike.

Sulmet e paroksizmal takikardi më të mirë për të xhiruar në një spital duke përdorur intravenoz, edhe pse në disa raste ajo mund të bëjë dhe ambulanca. Nëse për ndonjë arsye të shpejt të marrë te mjeku nuk është e mundur, ju mund të përpiquni të hiqni sulmin, shumë, shumë të ngutshme me dy gishta nëpër mbyllura qepallat e sipërme shikimet mbi ose dy grushte ligët në buzë të tabelës, për të grumbulluar të ushqyerit e tyre, në mënyrë që të marrë një presion të konsiderueshëm në diellore rrjet.