NEDOSTATOChNOSTb Dobët akute vaskulare


Vaskulare akute NEDOSTATOChNOSTb. Fikët (ndërkombëtar të fikët klasifikimi vazodepressornoho, neyrokardiohennoho vazovahalnyy ose të fikët) - forma më e butë e dështimit akut të qarkullimit të gjakut manifestuar nga një humbje e papritur e vetëdijes
ishemi akute cerebrale. Nga personi pa ndjenja shtete të prirur me sistemin labil vazomotornoy pëson sëmundje të rëndë infektive. Në një numër të rasteve të pandërgjegjshme mund të shkaktojë efekt stres, dhimbje, llojin e gjakut, në këmbë të zgjatur, duke gjetur një atmosferë mbytje.

Patogjeneza. Faktori kryesor pathogenetic është rënie të fikët në presionin e gjakut në një nivel në të cilin e perfuzionit të mjaftueshme të trurit është ndërprerë. Lidhjet kryesore pathogenetic me:

1. Rënia e rezistencës periferike vaskulare në vasodilation sistemike (ortostatychnahipotenziya, i dobët psikogjenike).

2. Shkelja e aktivitetit të zemrës (p.sh. bllokadë të plotë tërthor, i shoqëruar nga konfiskimet e Morgagni-Adams-Stokes).

3. Reduktimi oxygenation gjakut.

Tabloja klinike. Befas marramendje, tringëllimë në veshët, të përzier, ekstremitetet ftohtë. Ka lëkurë të mprehta zbehtë, cianoza e lehtë e buzëve. Pulse është një presion mbushje të vogël, ulur të gjakut. Ky reagim i pandërgjegjshëm (gipotimii) paraprin humbjen e vetëdijes dhe të bien të sëmurë. Pulse me humbjen e vetëdijes nuk mund promatsuvatysya, tensioni i gjakut në mënyrë dramatike zvogëlon, frymëmarrja bëhet e cekët, reflekset nuk janë quajtur. Humbja e vetëdijes mund të marrin deri në 30 sekonda. Një ekzaminim objektiv në mezhpristupnomperiodi instaluar (shpesh) ndryshueshmëri sindromi astenonevrotychnyy e normës së zemrës, hipotension.

Diagnozën diferenciale është bërë me konfiskimet histerike dhe epileptike, të cilat ndonjëherë mund të ndodhë pa gjyq. Për të përjashtuar hypoglycemia si një shkak i fikët është e nevojshme për të vendosur nivelin e sheqerit në gjak.

Trajtim


Është e nevojshme për të përfunduar një pacient në një pozicion horizontal në mënyrë që këmbët ishin mbi kokën e tij, i cili do të përmirësojë furnizimin me gjak të trurit. Në forma simptomatike të shteteve të pavetëdijshme kryer trajtimin e sëmundjes themelor. Zakonisht zbehta pa mjekim, në vend spërkatje person me ujë të ftohtë, nuhatës amoniak. Zgjatur pa ndjenja subkutane administruar caffeine ose kordiamin.