Sëmundje koronare të zemrës, simptomat e IBS


Simptomet kryesore të koronare CHD sëmundjeve të zemrës janë zakonisht shtypur ndjenjat, tipare thjesht subjektive. Si sëmurë ende mund të theksoj vëmendje atyre, aq më mirë për të. Nëse ju përjetojnë simptoma të pazakonta për veten dhe ndjenjë në zemër, për të shkuar në kardiolog mjekut. Në çdo rast, në rast të shenjave dhe ndjesi të pakëndshme në zemër e nevojshme që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Simptomet e sëmundjeve koronare të zemrës, zakonisht manifestohet në dhimbje në gjoks pas zgjimit fizike apo emocionale dhe të kalojë kur një pacient me CHD është në pushim. Një simptomë tipike e sëmundjes së arteries koronare është natyra e sulmit. A nuk e vlerësojnë gjendjen tuaj në këtë rast si jo i vlefshëm dhe ai vetë do të kalojë. Sëmundje kur dyshohet koronare duhet menjëherë të shkojnë në një kardiolog.

Zbuloni tiparet kryesore të sëmundjeve koronare të zemrës:

  • Mungesa e ajrit dhe fryma e rëndë
  • Dhimbje të forta gjoksi
  • Arrestimi kardiak nga rrahje zemre të rënda dhe të shpeshta (palpitations).
  • Dhimbje në nofulla, mbrapa apo krahun, anën e majtë të trupit
  • Marramendje, shteti i errët e ndërgjegjes, i dobët
  • scragginess nën ngarkesë apo tjetër

Ndër më të zakonshme duhet të konsiderojë New York një klasifikim që është në gjendje për të pasqyruar gjendjen e përgjithshme të pacientit me këtë sëmundje dhe përgjigjen e saj ndaj aktivitetit fizik (aktivitet fizik që mbajnë në të gjitha sëmundjet e zemrës).

Për të shtuar një vlerësim CHD e dhimbjes (pectoris të qëndrueshme apo e paqëndrueshme) dhe anatomotopohrafichnye shkatërrimin e të dhënave (vend, shkallën dhe shtrirjen e enëve koronare, sektori shpejtësi të muskujve të zemrës, postinfarction ventricular aneurizëm dhe ventricular septal defekt, dhe lezione valvulare podklapannyh strukturat e zemrës, Shprehja atherosclerotic ngjitje aortës).

Çfarë është sëmundje koronare të zemrës?

Infarkt humbjen me rrjedhjen e dëmtuar të gjakut në arteriet koronare, sëmundje e njohur gjithashtu si sëmundje koronare të zemrës. Gjaku që mbart oksigjen dhe të ushqyerit qelizat e zemrës, nuk është në numrin e kërkuar nga anijet e zemrës (arteries koronare të zemrës koronare apo personit të sëmurë)

Në një popullsi prej anormale koronare përhapjen e sëmundjeve arterie në meshkujt është 2 herë më e lartë se në femra. Sëmundja ndodh në të rinj, sëmundje pik bie mbi grupet e mesme dhe të vjetër në moshë, me moshën numrin e pacientëve rritet. Në nëngrupin e 45-54 vjeçare pleqve incidenca është 2-5% në nëngrupin e 65-74-vjeçarëve - 11-20%. Rezultate të ngjashme në gratë: 0,5-1% dhe 10-14%, përkatësisht, mbi 75 vjet dallimi në moshë në mes të meshkujve dhe femrave nuk është (Shoqata Evropiane e kardiologëve informacion).

Për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve koronare të zemrës nuk duhet të pijnë duhan. Duhanpirësit rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës është shumë më e lartë se sa në njerëz pinë duhan. Bolbshoy hani ushqime bimore, më pak Giraud (kolesterolit). Çdo ditë, nuk do të jetë dembel për të bërë ushtrime për 30 minuta. Ajër të dobishme të freskëta. Të jenë më rezistente ndaj stresit. Shkalla e kolesterolit në gjak.