Diagnoza e shëndetit nga gjuha


"M'i tregoni gjuhën tuaj", - është më e përhapur në drejtim të seri televizive Doktor kopje; ndonjëherë ju mund të dëgjoni nga mjekët e mjekësisë tradicionale. Ngjyra, lagështia dhe shuma e pllakatë në gjuhën ishte ajo që mjeku i tha Shkolla perëndimore mjekësore, për të cilat ajo është - vetëm tiparet e parë për të konfirmuar diagnozën.

Mjekët praktikuar Ayurveda, tibetian, mjekët kinezë paguajnë gjuhën vëmendje. Në mjekësi Ayurvedic, organet e përgjithshme të trupit si ajo është si një hartë mbi gjuhën. Shumë e spote mund të tregojë mungesë të energjisë apo, anasjelltas, bollëk e saj në një organ të caktuar ose sistem. Diagnoza e shëndetit nga gjuha si Shembuj vëzhgimet e gjuhëve që mund të nxitet praktikuar mjekët në diagnostikimin e sëmundjeve. Diagnoza e përdorimit të gjuhës është për të studiuar temperaturën ngjyrë dhe formë gjuhë.

Gjuhë ngjyra

Shumë të dobishme

Shfaqja apo prania e ngrohjes

Të kuqe dhe të thatë

Inflamacion i trurit dhe / ose membranat,
inflamacion i stomakut, zorrët apo gjoks

I kuq
i shkëlqyer

Nxehtit e tepërt

I zbehtë

Lodhje totale dhe anemi (humbja e lëngjeve jetike)

Kaltërosh

Qarkullim të dobët të gjakut, anemi, ekzemë,
Helmimi metaleve të rënda (sidomos
zhiva)

I verdhë

Sëmundjet e tëmthit dhe mëlçisë

Kafe

Gjakderdhje në gojë

E zezë

Dobësia mëlçisë / shpretkë, dizenteri dhe infeksionet serioze virale, abscese

Gjuha Lagështia

Lagësht ose shumë i lagësht

Rraskapitje

Thatë

Nxehtit e tepërt dhe refuzimi psikologjik, ankthi dhe ndoshta depresioni

Temperaturë

Lartë (ngrohje)
Ulët (të ftohtë)
I ulët i gjendjes temperaturë

Nxehtit e tepërt
Mungesa e ngrohjes, kanceri
Afrohet Vdekja

Gjuha e pllakatë

Zakonisht normale

Pas gjumi, duhanit, çaj, kafe

Në majë

Tuberkulozi pulmonar

Nga njëra anë

Mëlçisë qendrore / shpretkë

Ndotur ose gjeografik (në formën e hartave)

Sëmundjet e stomakut

Trashë, të bardhë

Infeksion traktit të sipërm respirator,
stomak

Gjuha e lëkurë

Enterit, hepatiti, grykët

Formën dhe madhësinë

Pak

Sëmundje rraskapitëse

Compression Sudden

Semundja inflamatore ose të mushkërive
mëlçisë formimin abscesi, lodhje të përgjithshme

Reduktimi gradual

Problemet e vështira sëmundje
truri

I gjerë

Mungesa e kalciumit / vitaminës D, sëmundje
Sistemi limfatik ose bark

Interspersed me të ngushtë

Pezmatimi i brendshëm

Trasha fryrë

Mungesa e kalciumit / vitaminës D, dritë ankesa, gastrit, problemet e fytit, helmim zhiva

Dendësi

I ngushtë

Inflamacion i trupit sipërme,
kongjestion

I butë

Sëmundje fytit ose kronike
sëmundje mukozale, problemet e stomakut, helmim zhiva

Grooves dhe të çara (zakonisht normale, por mund të tregojë edemë)

Thatë dhe rrjedh gjak

Sëmundje serioze

Lëvizje

Mungesa e motivit
Aktiviteti ose duke u dridhur

Sëmundjet e sistemit nervor qendror, ethe të rënda, septicemia, sëmundjeve që lidhen me motor
neuronet

Kur shtrihen

Pikë për pikë sistemin qendror nervor