Diagnoza e trupit të njeriut ku mund të fillojë studim


Diagnoza e trupit të njeriut gjithmonë fillon me një shqyrtim. Të gjithë praktikuesit kanë filluar për të diagnostikuar të sëmurë (shqyrtim), menjëherë kur ju hyni në dhomë, ose ata të takohen në pritje. Mjeku, për shembull, vëren çehre neveritshëm ose i zbehtë, ngjyrë ikterik syve, lëvizin pacientin. Për më tepër, ai person është, ju mund të gjeni gjendjen e tij psikologjike. Sipas llojit të veshjeve mund të përcaktojë nëse një person është duke vuajtur nga anoreksi (mungesa e oreksit) ose trashje.

Mjeku do të vini re si ju shkoni, ose se si ju uleni, vërejtur një shkelje të dukshme strukturore. Mjekët janë kthyer për flokët, lëkurë, sy dhe madje edhe ngjyra e rrobat në të cilat keni ardhur në pritje. Vëzhgimi fillestar ndihmon mjeku në diagnozë.