Aneurysm i aortës shkakton një trajtim aortic aneurysmAortës aneurysm - një meshkovydnoe zgjatje aortës lokale mur apo zgjerimi përhapur i të gjithë aortës më shumë se 2 herë në krahasim me normë. Shkaqet kryesore të aneurizëm të aortës: Atherosclerosis, trauma, sindroma Marfan, sifilisit medionekroz cistike. Pako akut - shpesh me kushte urgjente që lidhen me sëmundjen e aortës. Më shpesh shihet në meshkuj. Stratifikimi klinikisht i dukshëm i dhimbjes papritur intensive në gjoks ose në shpinë me rrezatim përgjatë aortës. Për dhimbje natyrisht karakteristike undulating, e cila tregon autopsi e mëtejshëm të aortës. Në lidhje me këtë ndryshim gradual lokalizimin dhe rrezatim të dhimbjes.

Gjendja e pacientëve është e vështirë, të kujton një shok, por presioni i parë i lartë i gjakut (tensioni i lartë i gjakut -Një nga shkaqet kryesore të diseksionit aortës). Kur zhvillimi delamination përhapjen hemiperikarda mundur të tamponade kardiak, punë aortalnyynedostatnosti nëpërmjet valvulës të aortës, ishemi të organeve të ndryshme. Shpesh ka norma asimetri e zemrës dhe presionin e gjakut në gjymtyrë e sipërme dhe të poshtme.

Diagnoza konfirmohet me radiografi dinamike (aortës zgjerim hije, qark të dyfishtë), tomography llogaritur, rezonancë magnetike, ehokardiografi, Doppler, aortography. Vlera e lartë diagnostike në stratifying ehokardiografi kraharorit ka chrespyschevodnaya. Ndjeshmëria dhe specifikat e metodës është 90%.

Format aortës kursit autopsi: akut - watch, Subacute - ditë (rrallë 2-4 javë), kronike - muaj. Pa trajtim 2 javëve të para të vrarë 70% të pacientëve, 50% e të mbijetuarve të vdesin brenda një viti. Shkaku më i shpeshtë i vdekjes - pëlcitur të aortës.

Trajtimi i aneurizëm të aortës


Trajtimi i kirurgjisë aortës aneurysm - protezë emergjente aortës. Para operacionit dhe dyshohet pako akute menjëherë treguar ilaçe. Me presionin e lartë të gjakut janë emëruar blockers qarkut, së pari vena, pastaj brenda. Tjetra, nitroprusside natriumi. Në normale PB mbajtur blockers qarkut monoterapi për të reduktuar tkurrshmërisë e barkushe të majtë.