Të ndihmojë me sëmundje kardiovaskulare


Collapse.


Shkalla e rëndë e dështimit akute kardiovaskulare, kur përmbysja e abuzimit në një rënie të mprehtë në presionin e gjakut dhe aktivitetit të zemrës. Collapse - shpeshtë në sëmundjet e shoqëruara me dhimbje dhe dehje (pneumonia, infeksionet toksike ushqimore, pancreatitis akute, peritonit), vërejtur në shok të rëndë, humbje masive të gjakut.

Mundi në rrjet diellore ose në fushën bigëzim hedhur gjithashtu në pamjaftueshmërinë akute kardiovaskulare. Njeriu lëkurës zbehtë mbuluar me djersë të ftohtë me një nuancë kaltërosh. Mendja paqartë ndonjëherë. Frymarrja e shpeshta, sipërfaqësore. Impuls pe, tensioni i gjakut më poshtë 60 mmHg Nëse ju nuk marrin masat e duhura, pacienti mund të vdesë.

Ndihma e parë për seodechno LRA enëve të gjakut pamjaftueshmërisë eliminuar shkaqet që e kanë shkaktuar dështim akute kardiovaskulare (kolaps) dhe luftën kundër sëmundjeve dhe të dështimit të zemrës. Për të tërhequr rrjedhjen e gjakut për pacientin e trurit duhet të heqë këmbët e tij. Në skaj të imponojë fashë të shtrënguar, e cila gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut në tru.

 Në kombinim me medikamente që ndikojnë në forcën shtrëngohet
muskujve të zemrës është përdorur drogë vasoconstrictor (norepinephrine, ephedrine, hydrocortisone, dhe kështu me radhë.).