Ndihmë me mbytjes


Kur tërhequr mbytja me ujë për të siguruar ndihmën e parë të tij të jenë të kujdesshëm, i takon vetëm për të notuar prapa. Grabbing një njeri që po mbytet nga flokët apo sqetull, të përballet me-heqjen dhe zhytet për të notuar drejt bregut, pa lënë viktimën të parakohshme veten.

Pas heqjen e ujit është vënë në bark e viktimës për të bëj gju, një mënyrë të tillë që kreu ishte nën drejtave kafaz brinjë dhe çdo pjesë e materialit është hequr nga goja dhe faring ujë dhe pastaj të vjellësh.

 Lëvizjet aktive ngjesh në gjoks për të hequr ujin nga trake dhe bronke. Ju duhet të dini se kur mbytja paralizë e qendrës së frymëmarrjes vjen në 4-5 minuta dhe i aktivitetit të zemrës mund të ndodhë edhe për 15 minuta.

Pas duke u shpëtoj prej rrugëve të frymëmarrjes të viktimës nga uji të vendosur në një sipërfaqe të sheshtë dhe të fillojnë frymëmarrje artificiale nëse është e nevojshme - masazh kardiak të jashtëm. Kryen reanimim gjatë për disa orë deri në frymëmarrje restauruar të pavarur apo jo aty do të pa dyshim pronat e vdekjes biologjike.

Ndihmuar dhe për të kryer reanimim deri në ardhjen e nevojës mjekësore. Vetëm një mjek thotë vdekje.