Ndihmë me Sunstroke, goditje ngrohjes


Ndihma e parë për shok diellore dhe ngrohjes është i mbante
viktima në hije, dhomë të ftohtë. Vendos pacientit mbi kurrizin e tij dhe le shtetin kokë ngritur, zbërthej ose të marrë off rrobat e saj, relaksohuni zonë. Ndihmë e mirë në qoftë se ju fshij trupin me ujë të ftohtë ose të përfundojë fletët lagësht, në episode të rënda derdh ujë të ftohtë.

Në kokë dhe ballin vënë kompresa të ftohta, me tallaze në një shumë ujë të ftohtë dhe të japin Valerian tretësirë ​​- 15-20 bie në filxhan me ujë një e treta.

Për dështim të frymëmarrjes shërbyer me kujdes erë amoniak.
Leshi pambuku zhytur në të për të mbajtur hundë pak të plagosur disa herë deri në frymëmarrje normale.

Në raste urgjente kur një person humb vetëdijen, nuk ka frymë dhe nuk ka puls dallueshėm, pa pritur për te mjeku për të filluar frymëmarrje artificiale dhe masazh të mbyllura kardiak

Që të mos marrë ngrohjes apo nevojën Sunstroke në punë apo marshimet nën diell pjekur duhet periodikisht për të pushuar në hije, duke notuar apo derdh ujë të ftohtë.

Gjueti regjimit të pijshëm:
Nëse një person ishte duke pirë, ajo redukton djersë, avullimi i djersë larg nga lëkura është e ftohjes. Në dhomë të zihet fryma përfshijnë ventilim dhe ajër të kondicionuar.