Ndihmë miokardi


Ndihma e parë për sulm në zemër Ky sulm: eliminimin e futjes dhimbje e morfinë dhe analgesics tjera, përdorimi i barnave që rrisin enët koronare (nitroglycerin, validol dhe kështu me radhë.). Frymëmarrje artificiale - Metoda makineri e "ballë për ballë" dhe masazh të zemrës. Infarkt miokardi. Nekroza (nekroza) zonat e muskujve të zemrës - një nga shkaqet më të shpeshta të vdekjes.

Infarkt miokardi ka një pasojë dramatike e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut të zemrës si pasojë e arteriosklerozës koronare të anijeve vrull apo bllokimin e clots gjakut.

Gabim manifestohet si dhimbje angina intensive prapa gjoksit. Manifestimet më të shpeshta dhe të rënda të të miokardit infarkt - dështimit akut të zemrës dhe edemë pulmonare.