Ndihmë goditje


Pash - aksident cerebrovaskulare

Para së gjithash, duke ndihmuar një pacient me shenjat e pash duhet të vihet në një shtrat të rehatshëm dhe të zbërthej rroba, e vënë rrjedhën e duhur të ajrit të freskët.

Ofron asistencë duhet të hiqni protezat nga goja e tij, të vjella. Kreu dhe supet e një viktime goditje duhet të shtrihen në një shtrat që nuk ishte përkuljes qafën dhe përkeqësimin e rrjedhës së gjakut në arteriet vertebrale. Me zhvillimin e pash, më e çmuar është e para minuta dhe orë të sëmundjes, ai është ndihma koha mund të jetë më efektive.

Pacienti transportueshëm gjithmonë gënjen, por në qoftë se ajo nuk presje fazën 3. Pacientët rrallë zhduket direkt nga një goditje, shpesh ngjitur me atë bedsores dhe pneumoni, që kërkon kujdes të përhershëm, duke u kthyer nga njëra anë në tjetrën, të zëvendësuar rrobat e lagësht, të ushqyerit, pastrimin e zorrëve, gjoks vibro.