Ndihma e parë për goditje në tru


Bruising duket për të goditur një objekt të topitur dhe i shoqëruar nga hemorragji në indet hlubzhelezhaschye në njerëz, e quajti një blanë. Ndihma e parë në ndikim është për të zvogëluar gjakderdhje dhe dhimbje në zonën e shtypurve zbatohet ftohtë, kremra akullt bëjë.
Pas locion 1-2 minuta peshqir të nxehtë duhet të ndryshohet. Bad locion caktuar plumbi. Kur lëkura ka abrasions, diçka nuk i përket blanë lagësht.

Asistimi duhet të dini se vendi i vrarë hobe materiale sterile të parë dhe pastaj të vënë në masë akujsh notues në krye, borë, ujë. Përpjekjet për të shpifjeve nuk kanë nevojë për zgjidhje të jodit, sepse kjo shkakton më shumë pyje e fluksit të gjakut. Ndoshta shpifjeve vetëm vogla lëndimet e lëkurës gërvishtjet, abrasions rezerva për ta acarohet.

Pas kremra bruises, nëse jo dyshuar frakturë, aplikoni një fashë që crushes dhe bruises që të japë paqe të plotë të mendjes, të tilla si krahu varur në një hobe dhe këmbën e tij të nevojshme për të siguruar pozitën horizontale.