Ndihma e parë për dështim të zemrës


Ndihma e parë dështimi i zemrës,duhet të dërgohen në rritje contractility e zemrës. Në dështimit akut të zemrës lidhur me anginë, njeriu i sëmurë japin tabletë nitroglycerin sipas gjuhës.

Duke ofruar mjekët e ndihmës së parë të përdorur këto mjaltë. Përgatitjet si strophantine, corglycon, digoxin. Strophantine (0.05% zgjidhje) 0.5 ml holluar në 20 ml 40% ose 5% glukoze dhe injektuar ngadalë në venë.

Për të reduktuar ngjeshur në enët e gjakut pulmonare shumë efektive hyjë eufillina. Këto barna lejohen të përdoren si vena ne nje solucion 2.4% intramuskular dhe si një solucion 24%. Pacientët duhet të prezantoj disa nga furosemide diuretics ose novuryt. Për të reduktuar hipoksi dhënë oksigjen për të marrë frymë me lagështi.

Transportuar pacientit me nevojën dështimit të zemrës së kujdesit. Nëse tensioni i gjakut është ulur paksa, pacienti i sëmurë duhet të jepet një pozitë të lartë, dhe reduktimin e fluksit të gjakut në pajimet vënë zemrën në një gjymtyrë, vetëm peretyskayuchy anije deje.

Ne duhet të kujtojmë se trajtimi më i efektshëm mund të kryhet vetëm në një spital në departamentin e kardiologjisë.