Ndihma e parë për goditje elektrike


 Pasazhi i shkarkimit elektrik aktual ose elektrike e rrufesë nëpër trupin e njeriut ekzistojnë shqetësime lokale dhe të përgjithshme.

Ndihma e parë për goditje elektrike duhet menjëherë të ndërpresë veprimin e elektrike, energjisë elektrike nga qark znestrumyvshy (

  1. shkelës përfshirja
  2. ndryshim
  3. elektrike. tape,
  4. Mënyra instalime elektrike thyerje.

Duke ofruar ndihmën e parë duhet të hidhni tela elektrike nga viktima. Kjo mund të thatë shkop litar. Telat Shuntyrovat ose argumentim do të thotë qark të shkurtër (të lidhur në mes të tokovyvodyaschih dy tela).
Prekur duart pambrojtur Prix e viktimës shkëputur telat nuk janë shumë të rrezikshme.

Pas lirimit të telave viktimës duhet të shqyrtojë dhe procesi i dëmtimit të lëkurës lokale dhe të sigurojë fashë si në Burns . Dërgo painkillers viktimat

  • amidopirina - 0.25 g,
  • analginum - 0.25,
  • Zelenin bie medikamente të zemrës, tretësirë ​​Valerian, etj,
  • qetësuesve (spondylitis përzierje, dhe kështu me radhë.).

Viktima duhet të pijnë boll, (ujë, çaj, lëng), e ndaluar për t'i dhënë pije alkoolike dhe kafe. Nëse ndonjë kusht i viktimës duhet të dorëzohen në mjaltë. institucion.

Ju duhet të dini se pacienti në orët e ardhshme mund të përkeqësohet në mënyrë drastike të shfaqen çrregullime të qarkullimit të gjakut të muskulit të zemrës, fenomenin e shokut. Në episode të rënda, të shoqëruar nga arrest respirator dhe "vdekje të dukshme", menjëherë të fillojë frymëmarrje artificiale, ndoshta kombinuar atë me futjen e drogës kardiak vena ose intramuskulare (1 ml solucion 10% e kafeinë, 1 ml solucion 5% e ephedrine dhe të tjerët. ).