Ndihma e parë për morth, acar


Në përgjithësi ngrirjes (ngrirja) ndodh gjatë ftohje të trupit, ndonjëherë ngatërrohet me njerëz, vybivshimisya forcat varfëruar ose sëmundje lodhur.
Nuk është e pazakontë që njerëzit të ngrirë të cilët janë në alkool.

Simptomet e ngrirja vjen e ardhshëm: ftohje të përgjithshme në rritje për herë të parë shfaqet lodhje, ethe, letargji, apati. Me viktimë ngrirja mbyll sytë e vet dhe bie në gjumë, kocheneet ngrirja e trupit, aktiviteti i zemrës dobësohet, ka një vdekje ëndërr mund të ndodhë.

Ndihma e parë për morth: Viktima duhet të zhvendoset kryesisht në dhomë me temperaturë pozitive, dhe pastaj të fillojë të ngrohtë, më të mirë në banjo. Në përputhje me rrethanat e ujit në temperaturë dhome, uji është ngritur gradualisht në 36 ° C. aktiv, vidtyrayuchy të gjitha pjesët e trupit, duke përdorur frymëmarrje artificiale, masazh të zemrës.

Vështirë duket frymëmarrje të pavarur prekur sjellin në shtrat,
strehë të ngrohtë, të japë kafe të nxehtë, çaj, qumësht. Kur transportimin një mjekësore
institucion në thelb parandalimin e ftohjes përsëritur dhe ngrirjen