Edemë QUINCKE emergjente


Urgjencës ënjtje Kvinkevklyuchaet në mjek të menjëhershëm në thirrje, injeksion nënlëkurës e 1 ml solucion 0.1% të adrenalin dhe pastaj aplikuar antihistamines rekomandim dhe drogë kortykoste-roidnyh.
Pacienti kërkon shtrimin në spital emergjente. Banjot dobishme nxehtë këmbë, injeksione intramuskular agjentët diuretik (furosemide), euspirana inhalimi,

Kosheret gjigante (Angioedema) është procesi akut për të cilat ka një pamje e papritur e edema indin nënlëkuror, tabelë dhe muskujt. Ënjtje e madhësisë së një vezë pule dhe ndoshta më shumë vërehet në vende me fibra të lirshme - buzët, faqet, mukozën e gojës, cheeks dhe scrotum.

Është Angioedema vështirë në laring. Fytyrë bëhet ngjyrë kaltërosh, atëherë zbehtë qartë. Së pari, ka ngjirurit e zërit, "leh" kollë, vështirësi në frymëmarrje dhe pastaj rritet me dyspnea.

Në mungesë të terapisë racionale (duke përfshirë injeksion nënlëkurës e 0,1 ml e epinephrine 1%) pacientë mund të vdesin nga asfiksia.