Urgjencës-pulmonar edemë


Ajo mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme. Infarkt miokardi dhe dështimi i zemrës për shkak të lindin në lidhje me shkeljen e rrjedhjes së gjakut nga enët e mushkërive.

Në pacientët me hipertension ose anemi, edemë pulmonare fillon në sistemin kryesisht vsledstvievozbuzhdeniya autonom nervor, i cili çon në një rishpërndarje të gjakut në trup dhe akumulimi i saj në sistemin pulmonar. E njëjta gjë ndodh me lëndimet dhe sëmundjet e trurit.
Një nga simptomat e para të edemë - shkurtësinë e shpeshtë e frymë (dyspnea), ankthi i durueshëm, normë të përshpejtuar të zemrës.

Ndihma e parë në edemë pulmonare doni të rivendosur udhë ajrore, hiqni pështymë i lehtë.

Për këtë qëllim, përdorni gëlbazë thithje, thithja e oksigjenit me avujt e alkoolit, i cili është një nga agjentët më të efektshme Antifoam.

Për të zvogëluar furnizimin e gjakut në enët e mushkërive mbulesë këshillueshme parzmore me gjymtyrë. Ajo vetëm duhet të shtrydhur nga anijet deje dhe të lënë qarkullimin normal të gjakut. Nga se, duke vënë një fashë për ndaljen e gjakut duhet të testojnë praninë e pulsin në arteriet nën fashë për ndaljen e gjakut. Përveç uljes enët e gjakut të mushkërive mbushje treguar diuretics që ulin presionin e gjakut.

Duke ofruar ndihmën e parë në edemë pulmonare dhe përdorimit të ulët të presionit të gjakut, këto barna duhet të jetë me kujdes të madh.

Duke siguruar pacientët me ndihmën e mushkërive edema duhet të mbani mend në lidhje me pikat dhe mekanizmat e formimit të saj të ndryshme. Nëse edemë pulmonare në pacientët e sëmundjeve të zemrës administrimi efektiv i morfinë për të reduktuar dyspnea, edemë pulmonare është e lidhur me trurin povrezhdeniemili, ky i drogës nuk mund të aplikohet.

Si rezultat, duke filluar për të siguruar ndihmën e parë, e cila është terapi Antifoam, mbytje oksigjen dhe kabllo imponuar, ju duhet të telefononi mjekun i cili do të zgjidhë arsyet dhe të drejtën për të vazhduar terapinë intensive.