Gjakderdhje emergjente pulmonare hemorragji tretjes


Hemorragji pulmonare


Kur dëmtimi i mushkërive (goditje e rëndë në gjoks, brinjë të ndara), një numër i sëmundjeve (tuberkulozi, kanceri, abscesi i mushkërive, sëmundje mitrale të zemrës, etj). Ndoshta krotechenie mushkërive, hemoptysis, nganjëherë në të sëmurë me pështymë shkumëzuar lëshuar të kuqe të gjakut.

Në këto raste është e nevojshme për krotechenii pulmonare, rroba zbërthej pengon frymëmarrje, pacienti menjëherë të sigurojë semisitting pozicion për të siguruar akses në mjediset e ajrit të freskët, më të mirë të ftohtë. Pacienti nuk mund të lëvizin, flasin, të marrë frymë thellë dhe të rekomanduara kollë qetësuar.

Gjoks mençuri vënë masë akujsh notues me ilaçe - pilula kundër kollë. Çdo hemorragji pulmonare - një simptomë e një sëmundje të rrezikshme kërkon konsultime urgjente.