Mbajtje urinar shkakton mbajtjen urinar në një person të sëmurë


Mbajtje urinar - se aftësia për të urinoj në të cilin urina ndërton në fshikëz. Kjo gjendje mund të ndodhë akute dhe dhimbje, ose të jetë kronike dhe pa dhimbje. Në burra, shkaku më i zakonshëm i mbajtjes së urinës është një rritje e konsiderueshme e prostatës (BPH), edhe pse shkeljet rrjedhje të urinës nga fshikëza mund të ndodhë për arsye të tjera. Gjendja dëshpëruese mund të shfaqen papritmas në mbajtjen akute urinare, që është kur pacienti nuk është në gjendje për të kryer aktin e urinimit.

Shkaqet e mbajtjes së urinës Shpesh kjo sëmundje e tumorit të prostatës, gurët e fshikëzës, sëmundjet e palcës kurrizore. Vonesë urinar fillon fshikëz fryrje dhe dhimbje shumë të forta të barkut.

Ndihma e parë për mbajtjen urinar


Sidomos procedurat e ndihmës së parë mund të bëhet pak, e cila nganjëherë të ndihmojë për të lehtësuar vrull. Kur mbajtje urinar sjellë pacientin për të pirë një gotë me ujë të ftohtë, vendosni një jastëk të ngrohtë ngrohje në perineum, duke krijuar tingujt e bie jet e ujit, të vendosur një klizmë vogël spastrimit, qirinj me Belladonna. Në qoftë se masat nuk ishin efektive, pacienti që do të dërgohen në spital ku kateteri urina sjellin ato. Shih diagnoza e sëmundjes me urinalysis.