Dislokimi ndihma e parë


Dëmtimi i nyjeve në të cilat ndryshim ndodh në përkatëse
kocka gropë të përbashkët me lirimin e njërit prej tyre indeve mbulon referuar si dislokimit.  

Dislokimi fillon kryesisht nën ndikimin e lëndimit të tërthortë. Po, zhvendosja hip ngjarë në vjeshtë në një këmbë prirje duke i kthyer këmbët Biryrpb, shpatull ndrydhur - një rënie në dorën e shtrirë.

Dislokimi nga simptomat kryesore të dislokimit


Simptomet e dislokimit është kryesisht një dhimbje në gjymtyrë, tendosje akute (tërheqje) të përbashkët, nuk ka lëvizje aktive, ndryshimet në gjatësinë e gjymtyrë.

Ndihma e parë për dislokimin

Ndihma e parë për vyvihezaklyuchaetsya në veprimet e drejtuar në reduktimin e dhimbje, të ftohtë në zonën e përbashkët të dëmtuara, duke i dhënë ndihmën e parë të pacientit mund të japin qetësues, ju lutem (Analgin, Amidopyrine e kështu me radhë.).

Imobilizimi i gjymtyrëve në pozitë, e cila është miratuar pas lëndimit.

Reduktimi i zhvendosjes - procedurë mjekësore dhe ushtrimi i ndrydhur ndaluar!