Papritur lindjes - ndihma e parë për ofrimin e papritur


Ndonjëherë është e nevojshme për të siguruar ndihmën e parë, kur ka lindjes papritur në gratë rodyaschyh në shtëpi, në tren, aeroplan, etj Para së gjithash, nëse ju jeni të zënë Brezat e papritur ne duhet të kujdeset për krijimin e kushteve pa mikrobe:

  1. tërësisht të larë dhe dezinfektoj duart,

  2. dezinfektimin e gërshërë,

  3. përgatisë fashë sterile,

  4. vënë në alkool ose tretësirë ​​Yoda tesemku fortë fije.

Pastaj, si në fëmija palindur pushon të përcaktohet pulsation e kordonin e kërthizës, lidhin një fjongo të 5-10 cm nga kërthizë dhe dy vende, dhe pastaj të prerë kordonin e kërthizës mes tyre. Nëse fëmija nuk ka filluar të marrë frymë, goja vidsysaye dhe hundën me një lëng amniotik llambë gome, ju duhet të filloni CPR.