Holegrafiya


Holegrafiya-X-ray studim i traktit biliar pas administrimit të substancave radio-i errët.

Intravenoz është përdorur për vlerësimin e traktit biliar dhe e vetmja mënyrë për të studiuar mundësinë e përqendrimit të fshikëz e tëmthit.

Fusha të tjera holegrafii, sidomos kur të vendoset në kirurgji të mundshëm në traktit biliar, në mënyrë dramatike ngushtuar futjen në metodat klinike praktika e studimeve tejzanor dhe radiografike.

Holegrafii mëngjes i ndaluar ushqimi, pirja e duhanit dhe medikamente. Në intravenoze X-ray agjentëve të ngadaltë kontrast; mundësia e efekteve anësore është reduktuar objekte zorrë, organet gjenitale femërore, enët e gjakut.

Kundërindikimet Holegrafiya


Absolut Kundërindikimet për holegrafii është një sëmundje akute të mëlçisë dhe dështimi i veshkave, intolerancën në përgatitjet e jodit. Në përgatitje pacientët duhet të ndjekin një dietë që kufizon ushqime që kontribuojnë në fryrje. Personat të ndjeshëm ndaj reaksioneve alergjike, të përshkruara antihistamines për tri ditë.