Priza veshit - trajtim dhe largimin e priza veshit


Vesh tape sulfurik në kanalin e veshit mund të formohet si rezultat i arsyeve të mëposhtme:

  • gjëndra hipersekrecioni squfurit
  • Shkelja e squfurit (rritjen e viskozitetit dhe fërkimit të mureve të kanalit të veshit).
  • ngushtësia dhe dredhje e kanalit të veshit
  • dermatitis kronik.
  • aparate dhe kufje dëgjimi

Higjiena pahijshme e veshit mund të kontribuojnë në formimin e priza veshit. Ju nuk mund të pastër veshët e tij me shkopinj pambuku kështu që për këtë arsye, ju zatalkyvaetsya e thellë squfurit, Ram, duke formuar tape sulfurik.
Shkopinj higjienike lejuar për të pastruar vetëm pjesën e jashtme të veshit.

Simptomet e priza veshit


Nuk plug veshit veçanërisht i shqetësuar derisa ajo mbulon mbi 70% të kanalit të veshit dhe vetëm një seancë rënie. Në të njëjtën kohë një simptomë e priza veshit mund të jetë tringëllimë në veshët, autofonyya një presion shkakor vesh dhe marramendje kur fryrë trafikut sulfurik në daulle e veshit. Në kontakt me ujin në veshët kur banje në trafik sulfuric shënuar humbjen e dëgjimit si rezultat i ënjtje tape sulfurik.

Si për të hequr priza vesh?

Trajtimi dhe largimi i priza veshit është larë veshët shiringë zyre Ent pa një gjilpërë nën ujë të ngrohtë mjeku otolarinhom. Mundësisht para veshit procedurë gërmoj 3% solucion peroksid hidrogjeni, 3 herë në ditë për gjysmë eyedropper. Peroksid hidrogjeni zbut tape sulfurik dhe atëherë ajo është më e lehtë për të hequr. Procedura është me aftësi të kufizuara kur proceset purulent në vesh apo dëmtojnë daulle e veshit.

Mos kini frikë të procedurës për shkak se ajo nuk është e dhimbshme dhe madje edhe të këndshëm. Ndonjëherë për të hequr priza vesh përdorur lugë të veçantë me një kokë të lakuar. Nëse ngjeshur veshi nuk mund të tërheqë ndonjë mjet, ai hoqi një pajisje e vogël vakum. Kjo pajisje tërheq spinën nga kanalin e veshit pa dëmton membranën.

Mos të pamundurën të fshijnë sulfurik ndalues ​​larë veten, në qoftë se ajo nuk është një dalje të dobët reaktiv dhe një jet të fortë mund të dëmtojë daulle e veshit. Nëse ju vendosni të hiqni tape sulfurik vetëm, nuk do të drejtojë rrymë e ujit direkt në vesh, si një lumë, nga klizmë duhet të dërgohet në një kënd të rafte kanalin e veshit.

Për të hequr veshin priza ju mund të përdorni medikamente të veçanta, të tilla si: A-tserumen (A-cerumen).

Ky medikament shkrin tape sulfurik, dhe ju mbetet vetëm për të larë jashtë kanalin e veshit. Për higjenën dhe për të parandaluar formimin e vesh Stoppers të mjaftueshme për të varrosur të drogës 2 herë në javë.