Trajnimi ultratinguj renale 1


Teknikë e thjeshtë me ultratinguj që zbulon sistemin e veshkave dhe të rrugëve urinare në fëmijët dhe të rriturit, kontrolloni statusin dhe devijime të tyre nga norma.

Nëse vuani nga dhimbje në rajonin e mesit, temperaturën zgjatur me origjinë të panjohur që ultratinguj mund të ndihmojë në zbulimin e veshkave sëmundje të veshkave (pielonefrit, glomerulonefriti) anomali të ndryshme të veshkave, enët e veshkave, urolithiasis, kancer të dyshuar veshkave.

Doktor mbajtjen ultratinguj e veshkave, përcakton pozitën, strukturën, madhësinë e veshkave. Zbulon praninë e gurëve në veshka dhe dëmtimit të dhëmbëve me lëngun e quajtur një cist. Ultrazërit mund të zbulojë tumor veshkave dhe gjithashtu t. P. Shih rregull me ultratinguj e veshkave

Përgatitja për ultrazërit e veshkave


Trajnimi i veshkave me ultratinguj, është rekomandime pini rreth 1-1.5 litra ujë dhe kur kërkojnë për të urinoj nuk është e zbrazët fshikëz, dhe të presin për studimin ultratinguj e veshkave. Përgatitjet për të kombinuar me ultratinguj e veshkave dhe shpesh bëjnë ultratinguj e fshikëzës. Kur zvukoperedayuschiy veshkave ultratingull xhel që është e nevojshme për një tub lirë rrjedhës dhe më pak fërkime në lëkurë përdorur. Një specialist me përvojë ultratinguj do të marrë disa minuta dhe do të përfundojë menjëherë.

Sëmundjet të cilat diagnoza ultratinguj e veshkave

Sëmundjet të cilat veshka diagnoza ultratinguj: pyelonephritis kronike sëmundje të veshkave -zapalnyy, anomalitë në zhvillimin e defekteve veshkave vaskulare arteriet -vrodzheni veshkave ose venat. Pieloektaziya - lindura apo të fituara legen veshkave zgjerim, shpesh gjendet në foshnjat moshat e jetës. Sëmundje kronike të mushkërive - sëmundje të veshkave, i shoqëruar nga formimin e gurëve në veshka (concretions). Cysts veshkave - dëmtimit të dhëmbëve të vogla rrumbullakosura përmbajnë të lëngshme,

Kanceri, tumoret e veshkave si tumoreve beninje dhe malinje të veshkave. Me ultratinguj është një metodë diagnostike tregues të tumoreve të veshkave, kanceri i dyshuar duhet të studiohet më kujdes për të sqaruar diagnozën.

Ultratinguj barkut